Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nya förslaget: Nu ska det bli billigare med folköl

- 16/05/2019, 15:31

I framtiden kan det bli billigare att handla folköl på affären. Förslaget ska nämligen diskuteras av EU:s finansministrar – redan imorgon.

Nu kommer vi med lite glada nyheter för alla folkölsentusiaster i landet. Det är nämligen så att det i framtiden kan bli billigare att handla den populära drycken.

Varför då tänker du? Jo – för imorgon ska EU:s finansministrar diskutera sänkt alkoholskatt för folkölen, skriver Dagens industri

Nu gäller det såklart att EU-förslaget ska gå igenom för att detta ska bli verklighet. Men går det igenom – så sänks alltså skatten på öl med alkoholhalt på 3,5 procent – precis som det är idag med ölen med 2,8 procent.

I dagsläget finns det inga uppgifter gällande hur mycket skatten skulle kunnas sänkas.

Naturligtvis är inte det här det enda som ska diskuteras under mötet. De ska även debattera skatteparadis, digitalmoms samt mikrobryggerier och spritdestillerier.

Just i frågan om mikrobryggerier och spritdestillerier ska det diskuteras om de ska ha möjligheten att kunna slippa att skatta över huvud taget, och om hur mycket man ska få tillverka i sådana fall.

MER: Nu förbjuds små snusförpackningar – så kommer det funka

Tycker du att förslaget låter som en bra idé?