KD-toppen hånar Greta Thunberg: "Kan köpa flygbiljett åt dig"

- 03/11/2019, 19:27 -

Greta Thunberg vädjar om reshjälp på Twitter – och KD-toppen Sara Skyttedal passar på att håna 16-åringen. Något som har upprört både människor på sociala medier och partikollegor.

Greta Thunberg bad under fredagen om hjälp med att resa till Madrid. Detta efter att klimattoppmötet COP25 plötsligt flyttats – vilket innebär att Greta Thunberg har åkt åt fel håll. 

Men inte alla tycks uppskatta klimataktivistens grepp, bland annat svarade Europaparlamentarikern Sara Skyttedal (KD) med en hånfull tweet. 

Spanien ställer upp 

Oroligheterna i Chile fick COP25 mötet, som skulle hållits i Santiago, att ställas in. Istället har Spaniens Madrid erbjudit sig att hålla i evenemanget, något som FN kort därefter bekräftade blir den nya platsen. 

Situationen ställde dock till det för Greta Thunberg som har haft siktet på Chile. 

Twitter skrev hon att hon har "rest åt fel håll" och vädjade om hjälp med att ta sig till Madrid. 

Greta Thunberg
Bildkälla: Twitter/GretaThunberg

Kort därefter svarade Spaniens klimat-och miljöminister Teresa Ribera att de gärna ställde upp med transportmedel: 

Teresa Ribera
Bildkälla: Twitter/TeresaRibera

Sara Skyttedal passar på att håna 

Inte alla reagerade dock på Greta Thunbergs tweet med hjälpsamhet. Någon som istället passade på att håna 16-åringen var KD-toppen Sara Skyttedal: 

"Lugnt: Människan lyckades med något revolutionerade för drygt 100 år sen som gör det möjligt. En fantastisk innovation som binder samman människor över kontinenterna. Jag kan köpa en flygbiljett till dig", skriver Sara Skyttedal på Twitter

Sara Skyttedal
Bildkälla: Twitter/skyttedal

Partikollega ryter ifrån

Uttalandet har inte bara upprört människor på sociala medier, även partikollegan Lars Thunberg ryter ifrån. 

”Självklart är det inte något KD står bakom, att håna en av våra unga svenskar som tar klimathotet på största allvar och dessutom lyckats inspirera och engagera hundratusentals andra unga människor över hela vår hotade planet”, skriver han i ett sms till Aftonbladet. 

Läs även: KD-toppen Sara Skyttedal om Greta Thunberg: "Hon är ett barn"