Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Allt fler inom S vill ha bort Stefan Löfven: ”Behöver bytas”

- 18/02/2020, 11:06 -

Borde Stefan Löfven avgå innan nästa val? Ja, tycker nu flera tunga S-politiker. Nu är från om statsministern verkligen kan sitta kvar.

Pressen bara växer på Socialdemokraternas ledare, statsminister Stefan Löfven. 

I en ny rundringning Aftonbladet gjort svarar flera tunga S-profiler att Löfvens tid är på väg att rinna ut – och att det krävs någon ny på posten redan innan nästa val. 

– Har man suttit på en position en viss tid behöver man bytas, det är inget unikt för S, säger Ystadspolitikern Cecilia Magnusson Svärd till Aftonbladet. Hon menar att tidigare socialministern Annika Strandhäll vore en bättre partiledare. 

Kommer Annika Strandhäll ta över? (Erik Simander/TT)

Socialdemokraterna har haft det minst sagt motigt sen valet 2018, och partiet kämpar nu om förstaplatsen i opinionsmätningarna med Sverigedemokraterna.  

Just det dåliga stödet verkar vara en sak som gör att Löfven ligger pyrt till. Nyligen kom en mätning som visade att var fjärde S-väljare tycker att Löfven är en svag ledare

Samtidigt ligger Löfven långt ner i förtroendemätningarna och får stå ut med att andra partiledare som Jonas Sjöstedt, Ebba Busch Thor och Jimmie Åkesson är mer populära. 

– Vi måste lyssna på våra medlemmar och vi måste lyssna på våra väljare. Det skulle vara bra med ett nytt namn, en uppfräschning, säger Fatmir Azemi, oppositionsråd i Landskrona. 

En annan skånepolitiker, Maria Boström Lambrén, S-ordförande i Höör, tycker också att Löfven börjar sjunga på sista versen, om han inte ”tuffar till sig”. Hon vill gärna se Ardalan Shekarabi som ny partiledare.

Nyligen riktade Leif GW Persson en stark varning till Stefan Löfven  – läs mer om det här!

Tycker du att Löfven borde avgå innan nästa val?