Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stefan Löfvens kris fortsätter – nu har Sverigedemokraterna gått om

- 20/02/2020, 07:49 -

Fritt fall för Socialdemokraterna. Samtidigt rycker Sverigedemokraterna ifrån. Löfven kan inte längre säga att han leder Sveriges största parti.

2020 ser inte ut att bli Stefan Löfvens år. Under det senaste året har Socialdemokraterna fallit rejält i opinionsmätningarna, och nu har även krav på Löfvens avgång börjat höjas

Nu kommer det mer dåliga nyheter för S-ledaren.

Sverigedemokraterna största parti

I en färsk mätning från SVT/Novus fortsätter Socialdemokraterna tappa rejält – samtidigt som Sverigedemokraterna fortsätter att öka. 

SD ligger nu 0,7 procentenheter för Socialdemokraterna, som bara får 23,2 procent i mätningen. 

– Vår ambition är att vi ska vara det största partiet men det är också en plats som man förtjänar och just nu har inte vi det förtroendet från väljarna, säger Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad till SVT

Förutom S och SD så är det ganska små förändringar i den nya mätningen. Moderaterna sitter fast på tredje plats, och Liberalerna ligger kvar under riksdagsspärren. 


MER: Här är nya attacken mot Stefan Löfven: "Gå i pension!"