Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SD:s nye riksdagsledamot krävs miljonbelopp  – tar ”paus”

- 25/02/2020, 09:13

Riksdagskarriären har inte börjat bra för David Perez. Nu krävs SD-toppen på över sex miljoner kronor. Själv menar han att han är oskyldig.

Tanken var att Sverigedemokraternas toppolitiker Daniel Perez skulle gå på sitt uppdrag som ny riksdagsledamot nu i dagarna. 

Men nu kommer uppdraget skjutas upp – anledningen är att Perez krävs på miljontals kronor av Skatteverket.

Nyligen meddelade SD-toppen Paula Bieler att hon kommer att hoppa av sitt uppdrag som riksdagsledamot – tanken var då att David Perez skulle hoppa in och ta över. Perez blev nyligen ordförande för SD i Uppsala efter att den tidigare ordföranden Simon Alm uteslutits.

Men nu har alltså Perez begärt ledigt ett helt år, och uppgett ”tvist med Skatteverket” som ledighetsskäl.

Mejl från Perez till riksdagen

Perez krävs på 6,2 miljoner kronor som han ska undanhållit från Skatteverket vid transaktioner mellan olika bolag, skriver SVT. Det ska handla om ett bolag registrerat i Panama och ett i USA. 

SD har ”inget förtroende”

Själv menar Perez att allt bygger på ”felaktiga uppgifter” – men Sverigedemokraterna verkar inte ta så lätt på skattesmällen. 

I en kommentar till SVT Uppsala säger SD:s presschef Henrik Gustafsson att förtroendet för Perez är förbrukat, och att en person som undanhåller pengar från staten inte ”kan sitta kvar som regionråd eller som företrädare för Sverigedemokraterna”.

MER POLITIK: Här är sexskandalerna som skakat Sverigedemokraterna