- Foto: Johan Nilsson/TT/Unsplash

SD:s köttkrav på skolan: Sluta smyga in vegetarisk mat

Sverigedemokraterna i Eslöv har tröttnat på vegetarisk mat i skolan – nu kräver de mer kött på menyn.


Sverigedemokraterna i skånska Eslöv tycker att barnen ska få mer kött i skolan.

Den nya matpolicyn för kommunens skolor är inte bra, anser partiet. Det serveras nämligen på tok för mycket vegetarisk mat, menar SD.

Skånska Dagbladet har tidigare rapporterat om att föräldrar i kommunen har klagat på samma sak, men också på att maten är dåligt tillagad. Detta ska enligt klagomålen leda till att skolbarnen inte vill äta maten, och hoppar över måltider.

Läs mer: SD:S slöjförbud ledde till att fler började bära slöja

Kräver mer kött

Nu kräver Sverigedemokraterna att den nya matpolicyn skrotas helt.

"Vi vänder oss därför mot att man experimenterar med opopulära och konstlade rätter för att smyga in mer vegetarisk mat och vi tror inte heller att det var avsikten med policyn då denna skrevs”  skriver man i ett pressmeddelande.

Sverigedemokraternas Ted Bondeson utvecklar det hela mer i en intervju med Skånska Dagbladet:

– När man väljer rätter för att det ska passa en viss agenda, och till exempel väljer bort vanlig husmanskost för att premiera vegetariskt, då blir det en typ av experiment där man använder konstiga rätter som de flesta inte alls känner igen.

Socialdemokraten David Westlund är ordförande i barn- och familjenämnden. Han säger att de lyssnat på kritiken och ska göra förändringar så att barnen vill äta maten i skolan.

– Vi kan inte ha ett läge där eleverna inte får i sig den mat som de behöver för att klara skoldagen, säger han till Skånska Dagbladet.

LÄS MER:

SD-förslaget: Inför ny sorts polis med kortare utbildning

SD-politiker döms till två års fängelse för våldtäkt

Stora matvarukedjan inför bonus för dig som köper vegetariskt

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!