Söndag 3 Jul
Stockholm

Moderaterna till Morgan Johansson (S): Åk till Danmark

Moderaternas rättpolitiska talesperson uppmanar Morgan Johansson att åka till Danmark.
Moderaternas rättpolitiska talesperson uppmanar Morgan Johansson att åka till Danmark. Foto: Johan Nilsson/TT och Christine Olsson/TT

Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) har tidigare uppgett att arbetet mot gängkriminalitet borde ha inletts för längesedan. Nu menar Moderaternas rättspolitiska talesperson, Johan Forssell, att Johansson skyller ifrån sig.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var under måndagen som justitie- och migrationsminister Morgan Johansson uppgav att gängkriminaliteten och skjutningarna fortsatt kommer att äga rum under flera års tid.

– Det här är strukturer som har bitit sig fast i Sverige i 20–25 år och det tar tid att rycka upp sådana här strukturer. Samtidigt kan jag säga att vi ser framgångar på en del håll, sa Johansson till Aftonbladet.

Forssell (M): "Åk över gränsen till Danmark"

Efter uttalandet tar nu Moderaternas rättspolitiska talesperson Johan Forssell ton. 

– Sverige har en exceptionell trygghetskris just nu men svaret är ändå alltid att det är någon annan som borde ha gjort saker, säger han till Aftonbladet.

Dessutom kommer Forssell med en uppmaning till både Johansson och inrikesminister Mikael Damberg.

– Jag skulle uppmana Morgan Johansson att ta med sig Mikael Damberg och åka över gränsen till Danmark, säger han och pekar på den danska gängparagraf som han menar borde införas även i Sverige.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.