Att utvisa våldtäktsmän stoppar inte sexuella övergrepp

- 31/05/2016, 11:30
Emma Lindström, Nyheter24.
1 av 2

Emma Lindström, Nyheter24.

Nyheter24 / TT

2 av 2

TT

"Du avvisar bara en kriminell, i värsta fall våldtäktsman, och låter honom begå samma brott mot nästa kvinna han möter."

Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Jag hatar att sexuella övergrepp sker. Varje dag drabbas kvinnor, världen över, och det verkar inte finnas något stopp.

På grund av det kan jag inte låta bli att reagera när Ebba Busch Thor vill utvisa asylsökande som begår dessa övergrepp. I första hand är det viktigt att veta att övergreppen begås av människor med olika bakgrund, olika klasstillhörighet och olika hudfärg. Den största gemensamma nämnaren är att det är män, men det är inte det jag vill ta upp nu.

Det som spelar roll är att det här sexuella trakasserierna måste stoppas. Straffa gärna alla män som utnyttjar kvinnor. Lås in dem, så vi kvinnor slipper träffa på dem någonsin.

Busch Thor tycker utvisning är lösningen – och visst vore det schyst om vi kunde slänga ut varenda man som sextrakasserat en kvinna?

Men vad är det för lösning? Du hjälper inte kvinnor när du skickar iväg en förövare. Du avvisar bara en kriminell, i värsta fall våldtäktsman, och låter honom begå samma brott mot nästa kvinna han möter. Din enda gärning är att hon i alla fall inte är svensk.

Vi ska sätta stopp för övergreppet på direkten och aldrig låta honom göra om det. Må så vara att fängelse i Sverige är den bästa lösningen, bara de där händerna aldrig kan tafsa på någon igen.