Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jimmie Åkesson måste sparka ut Sjöstedt omedelbart – eller avgå själv

- 06/10/2016, 20:36 -
Nyheter24:s Karl Anders Lindahl kräver att Sjöstedt avgår.

Nyheter24:s Karl Anders Lindahl kräver att Sjöstedt avgår.

Nyheter24/Inte Rasist men..

Sverigedemokraterna kan omöjligt ha kvar Oscar Sjöstedt, skriver Nyheter24:s Karl Anders Lindahl.

Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

“Die Juden”. Skratten som följer skär i öronen. Det är så här hat låter. Det är så här omänsklighet och all världens vidrighet låter.

Det är antisemitismens iskalla skratt som ekat genom historien, och som återkommer. Det är Oscar Sjöstedts skratt när han berättar om sina gamla nazistkompisar.

Videon där Sverigedemokraternas ekonomiskpolitiske talesperson berättar sitt “skämt” och skrattar föreställer alltså personen som SD tycker vore en fin finansminister om de fick makten. Som skulle ha hand om din och min och statens ekonomi.

Det är personen som så sent som på onsdagen stod i kostym på en pressträff och presenterade SD:s politik, som pratade om invandring, kultur och integration.

Det är självklart inte hållbart att ha en sådan person högst upp i Sverigedemokraternas topp. Knappt Sveriges få nazistorganisationer skulle vilja ha en politiker som uttrycker sig så klumpigt.

Men även om Jimmie Åkesson gör det enda rätta, det vill säga att sparka ut Oscar Sjöstedt omedelbart, så räcker inte det. Sverigedemokraterna måste på allvar ta tag i antisemitismen i partiet. Annars kan Åkesson lika gärna avgå här och nu.

Ännu en gång har vi hört ljudet av Sverigedemokraterna när de tror att ingen lyssnar. När de tror att vi inte hör. När vi hör hatets skratt skära i öronen. När vi får lyssna på omänskligheten och all världens vidrighet.