1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Kent Ekeroth vill alltså invandra till ett land utan invandring?

Sverigedemokraternas Kent Ekeroth ska flytta till Ungern – för att de inte tar emot invandrare. Det är så utbota korkat.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

När jag gick i högstadiet hade jag en lärare som brukade dra skämtet ”hörde ni om rasisten som ville flytta till ett land som inte tar emot invandrare”?

Well. Idag dog det skämtet. Verkligheten är tillräckligt mycket, vi behöver inte skoja om det. 

Jag tänker såklart på Sverigedemokraternas Kent Ekeroth, som efter valet kommer att flytta till Budapest i Ungern. Till Svenska Dagbladet säger Kent att Sverige kan lära av Ungern, bland annat tar landet inte in några invandrare. 

Skämtet skriver sig själv. Ekeroth flyttar till ett land som inte tar emot invandrare. 

Men skrattet fastnar i halsen lite. Det här är alltså en person som vigt hela sitt politiska liv åt att misstänkliggöra invandrare och flyktingar, som krävt hårdare regler och som gjort sig rolig på barns bekostnad. Nu vill han bli mottagen med öppna armar i ett annat land. Det är en märklig tanke. 

En av anedningarna till att Kent Ekeroth vill flytta till Ungern är säkerhetsläget. När han åker ut ur riksdagen i höst kommer han inte längre ha livvaktsskydd. Han bedömer då att det inte är säkert för honom här i Sverige. Det stämmer säkert. Tyvärr är hat och hot vardagen för många toppolitiker. 

Men kommer Kent Ekeroth få flyktingstatus? Nej, med största sannolikhet inte. 

Så, vänta nu. Det innebär ju att han typ blir en flykting som inte har flyktingstatus. Alltså någon som har det jobbigt hemma och sticker just därför. Det är just den typ av människor som Ekeroth hånat hela sitt liv. Nu sätter han sig själv i den situationen. Det är ungefär som att en miljöpartist skulle åka privatjet till jobbet varje dag. 

Eller ska vi titta lite på vad Ekeroth tycker om människor som flyttar till andra länder?

Dumparna ovan är hämtade från Ekeroths Twitter

Kan inte Ekeroth istället få "hjälp på plats?" Kanske Ungern kan skicka lite pengar till honom här? Eller ska Ekeroth kanske sitta i ett litet Kent-boende i Ungern ett tag för att se om han verkligen kan få komma in i landet. 

Eller ska Ungern tvinga honom att stanna i första säkra land? Då skulle han ju tvingas stanna i Sverige, vilket kanske är lika bra eftersom han ändå ska "skickas hem". Förlåt, men det är så urbota dumt allting. 

Ha så trevligt i Ungern Kent. Hoppas att det kan ge dig en tankeställare. 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du flytta till Ungern?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Stora översvämningar i östra Afrika

Olycksfärja sätts in för passagerartrafik

1 timme sedan
Passagerarfärjan Marco Polo kommer åter att sättas in i trafik i mitten av 2024, rapporterar lokala medier.

FN-expert: Gazas sjukvårdssystem utplånat

2 timmar sedan
Israels krig i Gazaremsan har "utplånat" sjukvårdssystemet i det palestinska området, säger FN:s särskilda rapportör för rätten till hälsa.

Man gripen – ska ha skjutit mot polis

2 timmar sedan
En beväpnad man barrikaderade sig i en lägenhet och misstänks ha skjutit mot polis i Smedjebacken på måndagskvällen. Han greps efter att polisens förhandlare lyckats övertala honom att ge upp.

Kunderna rasar på Marabou: “Ingen bryr sig”

igår 22:18
Marabou ska ta tillbaka en gammal chokladkaka-smak in i sortimentet igen. Men nu rasar kunderna över att det inte är den smaken som folk faktiskt vill ha tillbaka.

Muntra miner på Wall Street

igår 22:08
Det var muntert på New York-börsen när handelsveckan inleddes. De tre ledande indexen slutade alla på plus.