Söndag 5 Dec
Stockholm

Goda nyheter för alla som inte har råd med en iPhone X

Samtidigt ryktas det om att iPhone 8 snart kommer se sitt slut. Anledningen stavas "iPhone X till budgetpris".

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Rykten, ständigt dessa rykten. Jo, så är det lite i den stora fanskaran som kretsar kring Apple och dess (oftast) älskade produkter.

TT

En person som är killen med koll när det kommer till det här är Ming-Chi Kuo (som till vardags jobbar som analytiker på KGI Securities) som ofta delar juicy gossip när det kommer till nyheter om exempelvis nya modeller av iPhone. Och nu har han precis delat ett fett rykte – som innebär en riktigt stor förändring, skriver MacRumors.

Särskilt för dig som tycker att sprillans nya iPhone X är liiiiite för dyr.

Bildkälla: KGI Securities

Ryktet handlar nämligen om att Apple planerar att släppa en billigare version av X:an tills 2018. Med de nya funktionerna Face ID och utan hemknappen. Men vad är det som gör att den blir billigare?

Jo, den kommer inte ha en lyxig OLED-skärm, utan budgetvarianten får nöja sig med en stor LCD-skärm. I praktiken innebär det lägre upplösning och en "lite klumpigare och större skärm". Runt 320 pixlar i jämförelse med tians 458. Storleken ryktas bli 6,1 tum stor i jämförelse med 5,8 tum.

Tidigare har det viskats om att vi här i Sverige får vänta extra länge för att få vantarna på en ny iPhone X. Läs mer om det här.

Hur billigt blir det då? Antagligen sjunker priset kraftigt – från runt 11 500 kronor till runt 7 900 kronor. Vilket är en stor skillnad. Det här skulle då antagligen innebära att iPhone 8 långsamt kommer fasas ut och försvinna. För varför vill Apple ta till vara på den gamla tekniken när det kommer en billigare version med Face ID?

TT

Troligtvis kommer en "iPhone X Plus" (namnet är inte spikat) för den som törstar efter en större telefon släppas samtidigt under nästa år. Magnifika 6,5 tum och högre upplösning än någonsin tidigare utlovas. Och en uppdaterad iPhone X som vi känner igen den nu i storlek.

Om de här ryktena stämmer får vi se, men hans tidigare förutsägelser har slagit in till nästan hundra procent. Vi får väl hoppas att alla dryga buggar (som du kan läsa om här) iPhone X dragits med är borta tills dess.

Läs också om den skrämmande funktionen du nog inte visste att din iPhone hade.

Kommer du vänta på att köpa en iPhone X?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela