Rykten på sociala medier om att Snapchat återgår till sin gamla design den 20 februari
Det går rykten om att Snapchat kommer uppdatera sin app och återgå till sin gamla design den 20 februari. - Foto: Picjumbo/Twitter (Montage Nyheter24)

Får Snapchat tillbaka sin gamla design den 20 februari?

På sociala medier delas just nu information om att Snapchat i sin nästa uppdatering låter användarna välja den gamla designen. Och att den kommer redan den 20 februari. Men stämmer det? Nyheter24 reder ut.


I slutet av januari bytte Snapchat ut sin design och folk var inte särskilt glada alls. Tvärtom så var användarna riktigt, riktigt förbannade. Det kan du läsa om här.

Efter det började flera personer att dela med sig av tips på appar och andra lösningar för att få fram den gamla favoritdesignen. Vissa personer förlorade dessutom tusentals kronor efter att ha missat några krångliga detaljer i en app. Ett sådant exempel kan du läsa om här.

Har du raderat appen? Bild: Pixabay/Nyheter24

Fansen av appen håller inte sina åsikter för sig själva. I skrivande stund har appen bara 1,9 i betyg på App Store och recensionerna är inte särskilt vänliga i tonen. Som det här exemplet:

"Snapchat var en av de bästa sociala medie-apparna tills den senaste uppdateringen. Den senaste är verkligen sämst".

Desperationen har varit extrem och på sociala medier sprids nu information om att Snapchat ska införa ett alternativ där man kan välja vilken version av appen användaren vill ha i sin nästa uppdatering. 

Eller att de vid 50 000 retweets på Twitter skulle ändra designen:

Det här ryktet har delats på Twitter.

Datumet 20 februari har i flera rykten varit då Snapchat "äntligen" återvänder till sin gamla design – som i det här exemplet: 

Ryktet har delats på Twitter.

Naturligtvis var vi på Nyheter24 tvungna att fråga Snapchat om det här var sant. Kommer det en uppdatering där du kan byta tillbaka till den gamla designen?

Tyvärr är svaret nej på den frågan. Så här säger en talesperson på Snap Inc. som Nyheter24 pratat med:

– Tyvärr så stämmer inte det där. Det förekommer en massa screenshots som delas på sociala medier, men som vi sagt tidigare – den nya designen är här för att stanna.

Dessvärre var det alltså bara önsketänkande från alla fans av den ursprungliga designen. Och till er som försökt få tillbaka det andra utseendet via appar eller andra tricks – tänk till några gånger. Snapchat har själva varnat användarna med att det kan innebära att ditt konto raderas:

Snapchat varnar för att "trixa med utseendet" på Twitter.

Så fråga dig själv – är det viktigare att Snapchat hålls intakt eller att riskera allt för den gamla designen?

Förra veckan hade Snapchat tekniska problem och användarna ombads att absolut inte logga ut. Det kan du läsa mer om här.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du ha den gamla designen tillbaka?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Här tvingas Maria Forsblom lämna "Nyhetsmorgon"-studion – mitt i direktsändning

Planen: Dubbelt så mycket el till 2045

År 2045 ska Sverige kunna producera dubbelt så mycket el som i dag, eller 300 TWh. Bland annat med kraftigt utbyggd kärnkraft. Det framgår av regeringens energiproposition, som också innehåller etappmål på vägen dit.

Man jagas för dubbelmord i Nässjö

En man i 35-årsåldern misstänks för dubbelmord i Nässjö, sedan två män hittats döda efter en brand i ett flerfamiljshus i februari.

Pappan bekräftar mord på svensk i Turkiet

1 timme sedan
Pappan till den svenske man som uppges ha dödats i en skottlossning i Turkiet på söndagskvällen bekräftar att hans son blev ihjälskjuten.

Mer fokus på tidiga insatser i adhd-vården

1 timme sedan
Det behöver bli mer fokus på tidiga insatser och individanpassad diagnostisk, i stället för snabbutredningar utan insatser som följer upp, konstaterar Socialstyrelsen i sina nya uppdaterade nationella riktlinjer för vård och stöd till personer med adhd och autism.

Jämnårig pojke misstänks för mordet på Maja, 17

1 timme sedan
En pojke har anhållits misstänkt för mordet på Maja, 17, uppger P4 Sjuhärad.