Måndag 19 Apr
Stockholm

Får Snapchat tillbaka sin gamla design den 20 februari?

Rykten på sociala medier om att Snapchat återgår till sin gamla design den 20 februari
Det går rykten om att Snapchat kommer uppdatera sin app och återgå till sin gamla design den 20 februari. Foto: Picjumbo/Twitter (Montage Nyheter24)

På sociala medier delas just nu information om att Snapchat i sin nästa uppdatering låter användarna välja den gamla designen. Och att den kommer redan den 20 februari. Men stämmer det? Nyheter24 reder ut.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I slutet av januari bytte Snapchat ut sin design och folk var inte särskilt glada alls. Tvärtom så var användarna riktigt, riktigt förbannade. Det kan du läsa om här.

Efter det började flera personer att dela med sig av tips på appar och andra lösningar för att få fram den gamla favoritdesignen. Vissa personer förlorade dessutom tusentals kronor efter att ha missat några krångliga detaljer i en app. Ett sådant exempel kan du läsa om här.

Radera Snapchat?
Har du raderat appen? Bild: Pixabay/Nyheter24

Fansen av appen håller inte sina åsikter för sig själva. I skrivande stund har appen bara 1,9 i betyg på App Store och recensionerna är inte särskilt vänliga i tonen. Som det här exemplet:

"Snapchat var en av de bästa sociala medie-apparna tills den senaste uppdateringen. Den senaste är verkligen sämst".

Desperationen har varit extrem och på sociala medier sprids nu information om att Snapchat ska införa ett alternativ där man kan välja vilken version av appen användaren vill ha i sin nästa uppdatering. 

Eller att de vid 50 000 retweets på Twitter skulle ändra designen:

Rykten om att retweets kan rädda Snapchats gamla design
Det här ryktet har delats på Twitter.

Datumet 20 februari har i flera rykten varit då Snapchat "äntligen" återvänder till sin gamla design – som i det här exemplet: 

Ett rykte på Twitter om att Snapchat ska återta sin gamla design.
Ryktet har delats på Twitter.

Naturligtvis var vi på Nyheter24 tvungna att fråga Snapchat om det här var sant. Kommer det en uppdatering där du kan byta tillbaka till den gamla designen?

Tyvärr är svaret nej på den frågan. Så här säger en talesperson på Snap Inc. som Nyheter24 pratat med:

– Tyvärr så stämmer inte det där. Det förekommer en massa screenshots som delas på sociala medier, men som vi sagt tidigare – den nya designen är här för att stanna.

Dessvärre var det alltså bara önsketänkande från alla fans av den ursprungliga designen. Och till er som försökt få tillbaka det andra utseendet via appar eller andra tricks – tänk till några gånger. Snapchat har själva varnat användarna med att det kan innebära att ditt konto raderas:

Snapchat varnar användare för att försöka återfå den gamla designen.
Snapchat varnar för att "trixa med utseendet" på Twitter.

Så fråga dig själv – är det viktigare att Snapchat hålls intakt eller att riskera allt för den gamla designen?

Förra veckan hade Snapchat tekniska problem och användarna ombads att absolut inte logga ut. Det kan du läsa mer om här.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Vill du ha den gamla designen tillbaka?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela