Anders Behring Breivik har egen cell i högs'kerhetsfängelset.
1 av 2
Anders Behring Breivik har egen cell i högs'kerhetsfängelset. - Foto: Heiko Junge / SCANPIX
Breivik har också tillgång till 15 tevekanaler.
2 av 2
Breivik har också tillgång till 15 tevekanaler. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Så har Breivik förberett sig inför rättegången

Under måndagen inleds rättegången mot Anders Behring Breivik. Det har då gått snart nio månader sedan bilbomben i Oslo och massakern på Utöya. Men vad gör massmördaren i fängelset?


Kort sammanfattning

Den 22 juli 2011 sköt Anders Behring Breivik ihjäl 69 personer på Arbediderpartiets ungdomsförbunds AUF:s sommarläger på ön Utöya. Några timmar innan hade han sprängt en kraftfull bomb i centrala Oslo, vilken dödade 8 människor.

Polisen fick larm om skottlossning på ön klockan 17.27, och Breivik kunde gripas ungefär en timme senare.

Rättegången mot Breivik inleds under måndagen.

NORGE. Anders Behring Breivik spenderar sin tid i vad som under andra världskriget fungerade som nazistiskt koncentrationsläger och senare blev anstalt för landsförrädare men som numera fungerar är ett högsäkerhetsfängelse. Hotbilden är så pass stor mot 33-åringen att han fått egen cell och tillgång till eget gym.

Gymmet är utrustat med både löpband och andra maskiner som står redo att användas varje dag efter Breiviks frukost. Frukosten terroristen Breivik äter består av svart kaffe tillsammans med hembakat bröd och ost eller skinka, skriver Daily Mail.

Spelar datorspel och kollar teveprogram

Efter ett hårt träningspass läser massmördaren tidningen. Sedan kan en film eller ett teveprogram avnjutas eftersom ett familjepaket med 15 tevekanaler står till Breiviks förfogande.  En dator - utan internetuppkoppling - finns också till hands men endast icke-våldsamma spel är tillåtna.

Är 33-åringen sugen på att röka cigaretter kan han ringa i en liten plingklocka som finns i cellen.

"Bushido"-meditation

Mycket av den Breiviks fängelsetid har också ägnats åt att skriva brev, samtal med de psykologer som ställer diagnos och polisförhör.

I ett brev skriver massmördaren att han dagligen utövar en japansk meditationsteknik som fått honom att sluta känna känslor, uppger Daily Mail.

Det är däremot tveksamt om psykologerna håller med om Breiviks teori. 33-åringens empatibrist anses ha helt andra orsaker.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!