Gustav Holmström och Magda Omerspahic
Gustav Holmström och Magda Omerspahic - Foto: Nyheter24

10 saker du faktiskt får ändra på din partner

Relationsexperterna är tillbaka med sina ovärderliga tips. Denna vecka listar de tio saker som faktiskt är okej att ändra på hos sin partner – oavsett hur perfekt hen är.


Vi två

Gustav Holmström och Magda Omerspahić är nyhetsreportrar på Nyheter24.

Följ Gustav på Twitter: @HolmstromGustav

Följ Magda på Twitter: @MagdaOmerspahic

TRENDER. Nyheter24:s relationsexperter Gustav Holmström och Magda Omerspahić kryddar till din onsdag med sina tips och råd. Förra veckan tipsade de dig om hur du lättast spottar en douchebag och i dag listar de tio grejer som faktiskt är okej att ändra på hos sin partner.

Gustavs ändringar:

1. Musiksmaken

Gillar din partner keff musik? Inga problem, det är bara att ändra. I det fallet här handlar det nämligen bara om en ren förbättring utan förlust för någon, så det är lugnt.

2. Dygnsrytm

Är din partner en morgonmänniska? Fel, ingen är en morgonmänniska. Alla är bara otrevliga då. Se till att det blir sena kvällar i stället.

3. Mat

Det förutsätter ju förstås att du gillar god* mat. Gör du det så är det lugnt att få din partner att också gilla god mat. Det borde inte vara så svårt. Alla gillar god mat.

*Med "god" menas i det här fallet sådan mat som just du tycker är god.

4. Laster

Det är INTE ditt fel om din partner börjar snusa, det är hens fel. Men för dig så kan det vara bekvämt att ha någon i närheten som har en extradosa tillgänglig. Bara så att du vet.

5. Humöret

Egentligen det enda som är helt jävla okej. Är din partner på risigt humör, få hen att bli glad :)

Magdas ändringar:

6. Hel- eller halvpolitiska frågor

Denna är lite svår, för det är ändå sällan man attraheras av någon som är ens politiska totala motsats. En vänsteraktivist blir inte tillsammans med random SD:are bara för att.

Men säg att din lover inte är helt insatt i en fråga som är viktig för dig – då är det faktiskt okej att pumpa hen med info. Kunskap har aldrig skadat.

7. Klädstilen

Det finns tusen anledningar till varför du blev kär i hen men let's be honest – klädstilen var INTE en av dem. Alla kan inte klä sig och det är helt okej. Vissa tar din konstruktiva kritik hårt, andra är villiga att ta emot klädtipsen.

Försök att se på hens stilbyte som ett långsiktigt hemligt projekt så kommer du till slut ha personen handlandes i rätt affärer och inte på Ica Maxis klädavdelning.

Så här ska du se ut när du ser din partner:

Och inte så här:

8. Matvanorna

Äter hen bara på Donken eller Kellogs och mackor (= jag) så är det dags att ta över och göra en Anna Skipper på hens kylskåp.

Man behöver inte bli nyttiga paret och springa runt i matchande Adidas-outfits men att börja laga mat hemma och skippa Burger King är A och O – speciellt för den onyttigare av er.

Om detta är din partner så får du ta tag i det:

9. Språket

Finns det något osexigare än en person som slarvar med stavningen? Särskrivningar ska vara ert minsta relationsproblem så därför är det naturligtvis okej att rätta och påpeka stavfel tills hen lär sig.

10. Hygienartiklar

Den här punkten tänker jag inte ens argumentera för – för har hen en äcklig parfym, hudlotion eller hårvax så är det HELT OK att slänga produkterna (och köpa nya för att vara snäll).  

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycka mellan en fotgängar och en personbil sker på Kungsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

1 timme sedan
Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Höganäs: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kör in i mitträcket på Christinelundsvägen i höjd med Domsten.", skriver polisen på sin hemsida.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.