Testar 6 mensappar: Här är den som får bäst betyg

- 01/03/2016, 21:53 -
Appar för mens.

Det finns massvis med mensappar. Men vilken är egentligen bäst?

TT

Har du dålig koll på din menscykel och ägglossning? Då kan en mensapp hjälpa dig! Men vilken är egentligen bäst? Nyheter24 har testat sex olika appar – se vilken som fick det bästa betyget.

Visst är det toppen att få koll på din ägglossning och menstration enkelt genom en app i mobilen! Kanske känner du dig lite vilse i mensapps-djungeln? Det finns ju så många appar att välja mellan...

Nyheter24 har testat sex stycken mensappar och betygsatt samtliga. Vilken tror du fick det bästa betyget?

1. Hormone Horoscope

Bildkälla: Hormone Horoscope Faksimil

Funktion: Lätt att använda. Dessutom finns det inte en massa betalväggar. Du kan göra egna antecknar för varje dag som går.

Utseende: Rosa, vit och "fluffig". Inte särskilt stilren och är designad på en kvinnlig klyscha. Designen och namnet ger en lite hippie-vibbar.

Plus: Appen bjuder på en del tips för att göra dagen bättre beroende på vart du är i menscykeln. Det kan exempelvis vara att tugga tuggummi för att öka koncentrationen.

Minus: Varje morgon får du en push-notis om ditt dagliga horoskop. Det beskriver hur du kommer känna dig och vara under dagen baserat på dina hormonnivåer. Lite läskigt – vill man verkligen ha sitt hormon-horoskop varje dag?

Betyg: 2/5

2. P Tracker Lite

Bildkälla: P Tracker Lite Faksimil

Funktion: Lite krånglig att använda. En överskådlig kalender visar menstration och ägglossning varje månad.

Utseende: Väldigt barnsligt med en massa träd och fjärilar. Blommorna visas när du har din fertila period.

Plus: Det finns antecknings-funktioner där du kan dokumentera dina symptom och humör, dag för dag.

Minus: Tråkigt dock att en massa funktioner så som graviditet och fertilitet kostar pengar genom appen Period Tracker Deluxe...

Betyg: 3/5

3. Life

Bildkälla: Life Faksimil

Funktion: Kalendern visar din mens och ägglossning varje månad. Du kan också fylla i ganska mycket information om dig själv, som vilket preventivmedel du använder, vitaminintag och läkarbesök och så vidare.

Utseende: Snygg design med svart bakgrund och rosa blommor. Menskalendern är inte lika lätt och tydlig som de andra apparna, men den funkar.

Plus: Du kan ställa in så att appen skickar påminnelser om att exempelvis mensen är sen. I betaltjänsten ingår dessutom mer info om sex, fertilitet, sömn och näringsintag.

Minus: Tyvärr är det betalvägg på en del spännande diagram.

Betyg: 4/5

4. Period Diary

Bildkälla: Period Diary Faksimil

Funktion: Enkel app att använda. Du kan göra fria anteckningar om dina symptom och humör. Den håller också koll på din fertilitet och ägglossning.

Utseende: Lila och rosa fluffiga blommor, lite b...

Plus: Det finns ett forum där allt möjligt diskuteras. Exempelvis hur gammal var du när du fick din första mens, har du oregelbunden mens, och så vidare.

Minus: Tyvärr innehåller den här appen inte särskilt många funktioner.

Betyg: 2/5

5. Always menskalender

Bildkälla: Always Faksimil

Funktion: Lättöverskådlig månadskalender och ingen betalvägg vilket är bra! Saknas en del funktioner exempelvis möjligheten för dokumentation.

Utseende: Ja, den är ju gjord av Always så reklamen kommer du ju inte undan. Men designen känns ändå fräsch med blåa toner.

Plus: Har ett Q&A med vanliga frågor och svar.

Minus: Känns lite trist med reklam på trosskydd och liknande...

Betyg: 3/5

6. Clue

Bildkälla: Clue Faksimil

Funktion: I appen får du fylla i betydligt mer information jämfört med de andra apparna. Det kan exempelvis vara ålder, längd och vikt – för att få mer skräddarsydda resultat. För varje dag kan du dokumentera blödning, smärta, känslor, sömn, sex och energi på ett enkelt sätt.

Utseende: Väldigt snygg! Verkar som om ett riktigt proffs har gjort denna app. Grafisk och med tjusiga detaljer som att exempelvis PMS illustreras med virvelvindar och åskmoln.

Plus: Du kan välja att skicka påminnelser till dig själv om ägglossning och PMS, men också att det kanske snart är dags för en bröstkontroll.

Minus: Det finns inte mycket dåligt att säga om denna app, men det vore kanske intressant med mer information om ens hormonnivåer och vad man kan vänta sig. Lite tips hade inte heller varit dumt!

Betyg: 5/5

Vinnaren är mensappen Clue som fick högst poäng!

Läs mer om mens: Mensvärk? Här är fyra hemmaknep som verkligen fungerarForskning visar: Menskoppen är lika bra som tamponger och Det här händer i kroppen när du har mens.

App
/