Det går tydligen att dölja all reklam på Instagram – så gör du

- 14/06/2017, 18:10
Tre enkla steg påstår en amerikansk journalist är det enda som krävs för att bli av med all reklam på Instragram.
1 av 4

Tre enkla steg påstår en amerikansk journalist är det enda som krävs för att bli av med all reklam på Instragram.

Instagram

1. Klicka på prickarna på det sponsrade inlägget.
2 av 4

1. Klicka på prickarna på det sponsrade inlägget.

Instagram

2. Välj "Dölj annons".
3 av 4

2. Välj "Dölj annons".

Instagram

3. Välj "Den är olämplig". Voilà!
4 av 4

3. Välj "Den är olämplig". Voilà!

Instagram

En person säger att han inte sett reklam i sitt Instagram-flöde på ett år.

Hur störande tycker du att reklamen, eller "sponsrade inlägg", som dyker upp i Instagram-flödet är? Om du tycker att det är sjukt störande så är du långt från ensam. Sedan reklamen började dyka upp 2014 har många till och med velat lämna appen helt.

Men visste du att det är möjligt att dölja alla reklaminlägg helt?

Det menar i alla fall journalisten Raymond Wong som för Mashable skriver om hur han gjorde för att bli kvitt de "sponsrade inläggen" som han tyckte var sjukt irriterande och framför allt oerhört irrelevanta för honom.

Han ogillade upplägget så mycket att han nästan raderade appen. Tills han kom sitt lilla knep. Det handlar om att "gömma" inläggen.

Varje inlägg som det stod "sponsrad" på rapporterade han in till Instagram. Det gjorde han genom att klicka på de tre prickarna till höger längst upp över bilden/videon.

Sen klickar du på "Dölj annons". Då får du frågan på varför du vill dölja annonsen.

Först så svarade Raymond Wong att han klickade på "Det är inte relevant" eller "Jag ser den alldeles för ofta". Då försvann bara vissa annonser.

Det var när han började klicka på "Den är olämplig". På precis alla inlägg som dök upp som sponsrade. Då hände magin – alla reklaminlägg försvann.

Han påstår att han inte haft de inläggen på sin Instagram under ett helt år. Samma trick funkar också med reklam som dyker upp mellan olika Instagram Stories.

Själv kan han inte svara på varför det fungerar. För det verkar ju otroligt att han markerat precis alla inlägg som finns i databanken. De kollegor som han berättat om knepet för har inte heller sett lika mycket sponsrade inlägg.

Men det här är ju ett sätt för appen Instagram att tjäna pengar. Är det inte fel att dölja annonserna? Raymond Wong menar att det inte spelar någon roll då inläggen förstör hela upplevelsen med Instagram. 

Nu är frågan: Funkar det här verkligen – och kommer du att prova?

Läs också om hur naken du egentligen får vara på Instagram Stories – eller läs om vilken tid som är perfekt att lägga upp dina bilder på Insta.

TV: Nu kan du ta reda på om någon tar en skärmdump från din Instagram