Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

15 tips till tjejer – för att bli bättre i sängen

- 15/07/2017, 22:02 -

Gillar verkligen alla killar att bli avsugna? Den här listan kommer ge dig tips för att verkligen ge honom det han vill ha, och lite mer.

Sex ska vara hett, sexigt, roligt och skönt.

Dessvärre faller det ibland på det där sista. Man inser att ens sexpartner inte förstår ens signaler eller tycker om helt andra saker än en själv, och det faller platt.

Nyheter24 har tidigare gett 14 tips till killar för att bli bättre i sängen. Nu är det tjejernas tur.

Vi har pratat med ett gäng erfarna killar om do's and dont's i sängkammaren.

1. Prata om vad ni tycker om

Även om det är ett one night stand, ett Tinder-ragg eller din partner: fråga vad han tycker om. Bara att ta något som du vill göra innan du vet vad han tänder på och som uppenbart inte är hans kopp te, kan vara en riktig turn off. Tänk då om det händer i sängen.

Anonym berättar:

"Jag brukar fråga min andra part om vad de tänder på, önskar eller fantiserar om. Sen försöker jag förverkliga det inom mina önskemål, gränser och fantasier. Att beställa mat utan meny är svårt. Be om att dra ditt hår och gör si eller så, eller sluta nyp dig i brösten. Om man inte får det som man önskar är man kanske på fel restaurang".

Kvinna med spö och mask bdsm

Shutterstock

2. Bygg upp en stämning

Var tror du att man har lättast att slappna av: i en stökig lägenhet med lukten av pizzarester eller ett fräscht hem med bra musik och tända ljus?

Oavsett vad ni har för agenda finns det mycket du kan göra för att bygga en bra stämning, och inte bara med din lägenhet. Hur vill du att din sexpartner ska uppfatta dig? Tänk på ditt kroppsspråk, hur du öppnar dörren, hur du pratar, vad du säger och hur du tar på honom.

3. Gå inte direkt på kuken

Det är lätt att tro att så länge mannen får stånd är det bara att köra på, och att detta fixas genom att "dra lite i kuken".

Men precis som för kvinnor behöver män förspel, särskilt för att komma i stämning. Ta försiktig hudkontakt, se honom i ögonen, smek hans nacke och dra honom i håret medan ni kysser varandra lugnt och passionerat. Du behöver gå in på ett grovhångel direkt. Smek hans lår och retas långsamt innan du rör hans kuk.

4. Våga visa att något är skönt

Eftersom sex är ett samspel är det alltid trevligt att få respons på det man gör. 

Visa när han gör något som är skönt och när han har hittat rätt med stön, kroppsrörelser, ögonkontakt – och våga berätta. Att säga till att du är nära på att komma kan vara riktigt tändande för ens partner.

Det är ju dessutom mycket roligare för ens sexpartner att få beröm än att få skäll för att ha gjort något fel.

Kvinna i sängen under förspel

Shutterstock

5. Visa att du vill ha honom

Män än inte tankeläsare. Så vill du ha sex med honom – visa det. Ögonkontakt, smekningar och viskningar är ofta ett bra steg.

Anonym berättar:

"Få saker är så upphetsande som när en tjej tar initiativet till sex. Det kan vara en viskning på stan. En hand mellan hans ben. En tunga som slickar hans finger. I princip vad som helst som signalerar att du vill ha sex. Nu."

Det finns en bild av att män har så enkelt för att få orgasm att något vore fel om de inte gjorde det.

Men så behöver det alls inte vara. Precis som hos tjejer kan sexet vara skönt, till och med fantastiskt, men utan att nå orgasm.

6. Håll tänderna borta

Det finns säkert de som uppskattar nafsande längs halsen och bröstvårtor, och kanske till och med könet. Men räkna inte med att alla gör det. 

När du suger av honom, försök att inte ta i med tänderna. Om han inte gillar det, såklart.

Hångel
Shutterstock

7. Glöm inte bort pungen

Inte bara tjejer har en gömd skatt av sköna punkter, och när det kommer till män kanske det är lätt att glömma att de har mer än en kuk. Bland annat pungen.

Penisen slutar egentligen inte vid penisroten, utan tar sig ner hela vägen till bäckenbotten vid pungen, som också är kopplat med prostatan.

När en man är nära klimax höjs testiklarna. Genom att stimulera pungen är det lätt att styra mannens orgasm.

– Man kan även massera bäckenbotten-området, från någon centimeter från anus fram till pungen. Då stimuleras prostatan indirekt, utan att gå in i anus, har Ylva Franzén, författare och föreläsare om erotik och sexualitet, tidigare berättat för Nyheter24.

8. Sug inte på att suga

Men sug ordentligt. Slut läpparna och kinderna. Glöm inte bort att variera tempo och använda tungan.

Och kom ihåg att hämta luft emellanåt.

9. "Your kink is your kink but it's not my kink, but your kink is okay"

Uttrycket, som kommer från bdsm-communityn, handlar om att det är okej att inte gilla samma saker men man ska inte skuldbelägga varandra för det.

Det handlar alltså om att ha sex under samtycke, och acceptera och respektera varandras sexuella preferenser så som fetischer och kinks.

Du behöver inte ställa upp på något som killen tänder på men inte du, och tvärtom.

Kinky i sängen

Shutterstock

10. Underskatta aldrig förspel

Det finns en myt om att killar inte skulle vilja ha förspel. Inget kan vara mer fel. Se därför till att inleda förspelet i god tid. Gärna timmar innan – via sms, snaps och så vidare. En längre uppladdning kommer sannolikt ge er intensivt och energifyllt sex. 

11. Saliv är bra

Nog för att även ollonet blir vått när penisen har stånd, men det kan behövas lite mer glid. Använd glidmedel eller spotta i handen. Detta gäller både vid oralsex och smekningar.

"För lite saliv är hemskt vid både runk och avsugning. Det känns annars strävt och obehagligt", berättar en anonym kille för Nyheter24.

12. Våga ta för dig

Det här är lite samma som att våga visa att du tycker något är skönt, men också att ta intiativ.

Vill du byta ställning? Gör det. Kommer han inte åt din klitoris? Smek den själv.

Oralsex

Shutterstock

13. Matcha tempot

I vissa sexpositioner kan båda du och din partner jucka mot varandra, exempelvis bakifrån. 

Något som kan vara hett för båda, men då är det viktigt att försöka hålla samma tempo. Annars finns risken att penetrationen avbryts genom att kuken ofta åker ut, eller att ni hamnar i så otakt att det blir mer katastrof än sexigt.

14. Lek mer

Du måste inte äga ett par fluffiga handbojor eller ens en dildo för att bemästra denna konst. Använd vad som finns till hands och lek tillsammans med killen. Eller varför inte framför honom när han ser på?

15. Anta inte att alla vill bli avsugna

Surprise surprise – alla killar gillar inte samma saker. Det finns någon slags idé om att en avsugning kan vara det bästa en kille kan få. Det är givetvis inte på topplistan hos alla män, och alla förutsätter faktiskt inte att du ska suga av dem.

En del menar att det är något mer intimt och inte är något man gör direkt. Så, känn ingen press på att göra det och kolla av att han faktiskt vill.

Lycka till!

Svårt att få orgasm? Här kan du se vår orgasmskola med sexologen Linn Heed

Kolla även in 5 sexställningar som är perfekta om han kommer för fort och om Linda som hade sex med sin gynekolog.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Lärde du dig något nytt?