De stäms för sin öl-iPhone

Bryggerijätten Coors stäms för sitt snedsteg – när företaget såg programmet iBeer till iPhone utvecklade de det snarlika programmet iPint.


Coors får nu sota för det och stäms på 95 miljoner kronor.

Både iBeer och iPint använder sig Iphones accelerometer, som känner av i vilket läge telefonen befinner sig i för tillfället. När telefonen lutas ser det ut som att ett skummande glas öl töms.

Coors valde att göra sitt program för att marknadsföra märket Carlings. Men det lilla företaget Hottrix var före Coors med sitt program, och valde att sälja sitt program för tre dollar. Det blev så småningom en ekonomisk katastrof för Hottrix, som fick gå miste om stora intäkter.

Därför har Hottrix stämt Coors.

– Min klient är ett litet familjeföretag som bara vill skydda sitt tankegods, säger Hottrix advokat Jason Fisher till Wired.

När iPint släpptes blev det snabbt ett av de tio mest nedladdade programmen i gratiskategorin. Apple valde att ta bort programmet efter klagomål från Hottrix.

"Vi är övertygade om att vi agerat korrekt i ärendet och kommer kraftfullt försvara oss mot stämningen”, säger Coors i ett uttalande.

Se ett klipp nedan som visar hur ölet flyter runt på telefonens skärm.

http://www.youtube.com/v/Vqlpo... name="allowFullScreen" value="true">

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Turistens klagan