Så farlig är din iPhone

Apple varnar för strömadaptrarna som ger elchocker.


Har du kollat extra noga på din strömadapter till din Iphone? I värsta fall kan den fastna i eluttaget och ge dig allvarliga elchocker. Tillverkaren Apple, som nyss har upptäckt problemet, har valt att kalla hem miljontals adaptrar och varnar nu sina kunder för obehagliga överraskningar.

I fredags skickade Apple ut ett pressmeddelande om att företaget har uppmärksammats på problemen med strömadaptern. Därför startade jätten samma dag en utbyteskampanj. De som har köpt sina Iphones i Nord- och Sydamerika, Kanada, Mexiko samt Japan bör vara på sin vakt. Användare som däremot har köpt sina Iphones i Sverige och i Europa bör inte vara oroliga. Men det är ju ingen hemlighet att flera svenskar tidigt köpte sina telefoner utanför Europa.

Adaptrarnas metallbleck kan gå av, vilket kan generera elektriska stötar för den som inte tänker sig för. Har adaptern en grön prick är den däremot säker. Från och med den 10 oktober kan användare byta sina adaptrar mot säkra sådana via webben eller hos Apples återförsäljare.

Apple, har enligt egna siffror, sålt fyra miljoner Iphones med 3G sedan juli i år, skriver Fortune.

Skrivet av:

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så många svenskar saknar en nära vän

Oron växer för rysk skuggflotta i Östersjön

Sanktioner kringgås och miljön hotas när rysk olja flyttas mellan fartyg på Östersjön. Nu lyfts oron till EU-nivå.

Ung man får fängelse för barnvåldtäkt

En 18-årig man döms till fängelse i tre och ett halvt år för våldtäkt mot barn. P4 Gotland rapporterar att mannen våldtog en då 13-årig flicka. Han ska även betala skadestånd till flickan på 350 000 kronor.

Polisen i Huddinge rapporterar om stöld

"En polispatrull dirigeras av ett vittne till en man som till synes håller på att stjäla en cykel i Kungens Kurva köpcentrum.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Solna

1 timme sedan
"En bilist har tappat kontrollen över sitt fordon, kört av vägen och in genom ett staket i Ulriksdal. Föraren är inte skadad fysiskt.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Skellefteå rapporterar om fylleri / lob

1 timme sedan
"Skellefteå, person omhändertagen.", skriver polisen på sin hemsida.