Stockholm

Så farlig är din iPhone

Apple varnar för strömadaptrarna som ger elchocker.


Läs mer

Har du kollat extra noga på din strömadapter till din Iphone? I värsta fall kan den fastna i eluttaget och ge dig allvarliga elchocker. Tillverkaren Apple, som nyss har upptäckt problemet, har valt att kalla hem miljontals adaptrar och varnar nu sina kunder för obehagliga överraskningar.

I fredags skickade Apple ut ett pressmeddelande om att företaget har uppmärksammats på problemen med strömadaptern. Därför startade jätten samma dag en utbyteskampanj. De som har köpt sina Iphones i Nord- och Sydamerika, Kanada, Mexiko samt Japan bör vara på sin vakt. Användare som däremot har köpt sina Iphones i Sverige och i Europa bör inte vara oroliga. Men det är ju ingen hemlighet att flera svenskar tidigt köpte sina telefoner utanför Europa.

Adaptrarnas metallbleck kan gå av, vilket kan generera elektriska stötar för den som inte tänker sig för. Har adaptern en grön prick är den däremot säker. Från och med den 10 oktober kan användare byta sina adaptrar mot säkra sådana via webben eller hos Apples återförsäljare.

Apple, har enligt egna siffror, sålt fyra miljoner Iphones med 3G sedan juli i år, skriver Fortune.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.