Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Macar översköljs med virus

Nyheter | 19/10/2008 01:46

Antalet skrämselprogram och trojaner som är riktade mot Macanvändare växer lavinartat. Trenden är tydlig. I takt med att antalet Macanvändare stadigt ökar blir det också allt mer intressant att rikta in sig på gruppen.

Macguard är det senaste programmet. Det försöker se ut som ett program som är till för att ta bort skadlig kod på macen, men i själva verket är dess enda syfte att komma åt användarens kreditkortsuppgifter, skriver säkerhetsbloggen Intego.

Trots trojanens utbredning menar experter att det är otroligt att många användare lyckas bli så pass lurade av trojanen. Macguard är en snabbportning av Winiguard till Windows och programmerarna har inte lagt särskilt mycket tid på att göra produkten trovärdig. Till exempel har alla förekomster av ordet Windows bytts ut mot Mac OS X på webbsidan, och en Applelogga har klistrats in vid sidan om alla felstavningar.

Macsweeper och Imunizator är två andra kända skrämselprogram som sprider sig i Mackretsar.

Skrivet av: