Stort sökande efter hamster

Familjens hamster försvann spårlöst. Åtta brandmän ställde upp i sökandet efter den försvunna gnagaren.


SKOTTLAND. När familjen Appleby vaknade upptäckte de till sin förskräckelse att deras hamster rymt. Åtta brandmän kallades in och vände upp och ner på huset för att hitta den försvunna gnagaren.

–Vi kom ner på morgonen och upptäckte att Fudgie öppnat det översta locket på sin bur. Vi tror att hon sedan rymde genom köket och kröp ner i något hål, säger Andrea Appleby.

Brandmännen använde sig av en kamera täckt med choklad som hissades ner under husets golv. Till sin hjälp hade de också en dammsugare i hopp om att kunna suga upp hamstern, men utan resultat. Fudgie förblev försvunnen.

– Det har varit en mardröm. Hamstrar blir mer aktiva på natten, så vi har varit uppe på nätterna för att försöka lokalisera Fudgie, menar Appleby, enligt BBC.

Lyckligtvis återvände den förrymda gnagaren självmant till sin bur någon dag senare.

– När min man hittade hamstern så var det som julafton för alla barnen, säger Angela Appleby.

Hamsterklipp har du nedan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Riksbankstoppen band sina lån dagar innan de höjde räntan

Elin, 28, får inte teckna Icas försäkring – på grund av sin vikt: "Diskriminerande"

I dagarna lade Elin, 28, ut en inlägg i en tjejgrupp på Facebook och berättade att hon inte fick teckna Icas försäkring, på grund av sin vikt. Beslutet chockerade flera och bland kommentarerna rasade folk.

USA och Kinas försvarsministrar i samtal

USA:s försvarsminister Lloyd Austin har talat med sin kinesiske motsvarighet Dong Jun i de första betydande samtalen mellan stormakternas försvarsministrar på nära ett och ett halvt år.

Då slutar BankID funka för vissa mobilanvändare

Miljontals svenskar använder BankID för att identifiera sig och signera avtal. Men för vissa mobilanvändare upphör tjänsten snart att fungera.

Polisen i Karlskoga rapporterar om brand

"Det luktar brandrök i ett flerfamiljshus i Karlskoga", skriver polisen på sin hemsida.

Skyddsjakt på varg efter ponnyangrepp

Länsstyrelsen i Stockholm har utlyst skyddsjakt på varg i ett område norr om Norrtälje. Beskedet kommer efter att två minishetlandsponnyer blivit angripna i förra veckan.