Spindel fångade fågel

Fågeln flög av misstag in i spindelns dödliga nät.


AUSTRALIEN. Spindeln lyckades få en ovanligt stor fångst i sitt nät – en fågel. Experter är förbluffade över fenomenet eftersom sorten vanligtvis brukar livnära sig på stora insekter.

Spindeln var av typen Golden Orb Weaver. Den kan bli lika stor som en mänsklig hand och dess spindelnät är ett av de starkaste.

– Vanligtvis brukar de äta stora insekter, så det är konstigt att se den äta en fågel, säger Joel Shakespeare från Australian Reptile Park, skriver Cairns.

Shakespeare menar att fågeln troligtvis fastnade när den av misstag flög in i spindelns dödliga nät.

– Om en spindel fångar en fågel, så är det en väldigt lycklig spindel, säger Greg Czechura från Queensland Museum, enligt Cairns.

Se fler lyckliga spindlar här:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ruttet påskägg för skattebetalarna: Chef tappade bort miljard

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

1 timme sedan
Kry förlorade nästan två miljarder i årstakt. Men bolagets vd kallar det för en "jättebra position" i sitt pressmeddelande. Och sedan dess har det vänt uppåt, säger man. Flera konkurrenter har också goda nyheter. Nyheter24 har tittat närmare på nätläkarna.

Fler döms för påskupploppen i Malmö

1 timme sedan
Ytterligare sex personer döms för inblandning i påskupploppen 2022, rapporterar P4 Malmöhus.