Stockholm

Psykopater får mer sex

Snälla killar har inte lika stor framgång hos det motsatta könet.


Läs mer

Nu är det bekräftat, det alla snälla killar redan kände till: Dåliga killar får fler tjejer. Avslöjandet kan förklara varför en del hemska antisociala personlighetsdrag, kallade den mörka triaden, överlever trots att de kan innebära stora problem för ett samhälle.

De egenskaper vi talar om är narcissistens självbesatthet, psykopatens impulsiva, spänningssökande och antisociala beteende, och den manipulatives hänsynslöshet och besatthet vid maktspel. Beteenden som när de blir extrema kan utgöra reella hot mot mänskliga samhällen. Personer med dessa egenskaper riskerar att stängas ute från samhället och dess fördelar.

Men att vara lite lagom elak kan visa sig vara fördelaktigt för den som vill ha ett aktivt sexliv. Forskning visar nämligen att personer som vid test får höga poäng på den mörka triaden har ett mer aktivt sexliv och fler partners än andra.

Filmhjälten James Bond ses som ett gott exempel på någon som skulle få höga poäng. Han är väldigt extrovert, gillar äventyr och att testa nya saker, och tvekar inte att skada andra.

Receptet för den som vill ha lite mer framgång i jakten på en sexpartner är alltså att bli lite mer som Bond. James Bond.

Läs mer i New Scientist.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.