Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Big Mac vs Whopper

- 08/09/2009, 11:07 -

Duellen mellan McDonalds och Burger King är avgjord.

Sätta tänderna i en Big Mac eller en Whopper? En ny undersökning avslöjar vilken burgare som är bäst för magen - och samvetet.

En Big Mac, visar undersökningen, innehåller 126 kalorier mindre än en Whopper från Burger King. Det är alltså fördel Big Mac om man är kalorimedveten.

Om näringsinnehållet är viktigare ska man välja Whoppern. För även om Whoppern innehåller mer fett än Donkenkonkurrenten är den också fattigare på osunda mättade fettsyror, konstaterar Allerkoncernens norska konsumentsajt dinside.no.

Din Side-redaktionen har värderat hamburgarna utifrån upplysningar på företagens webbsajter och den så kallade matvariabeln från norska statens råd för kosthållning och fysisk aktivitet.

Din Side påpekar att Burger King uppger näringsinnhållet i en Whopper med ketchup medan McDonalds anger kalorier utan att räkna med ketchup. De flesta använder ketchup på burgaren och beroende på mängden är sannolikheten stor att sockermängden i en Big Mac närmar sig det i en Whopper.

Skrivet av: