Big Mac vs Whopper

Duellen mellan McDonalds och Burger King är avgjord.


Sätta tänderna i en Big Mac eller en Whopper? En ny undersökning avslöjar vilken burgare som är bäst för magen - och samvetet.

En Big Mac, visar undersökningen, innehåller 126 kalorier mindre än en Whopper från Burger King. Det är alltså fördel Big Mac om man är kalorimedveten.

Om näringsinnehållet är viktigare ska man välja Whoppern. För även om Whoppern innehåller mer fett än Donkenkonkurrenten är den också fattigare på osunda mättade fettsyror, konstaterar Allerkoncernens norska konsumentsajt dinside.no.

Din Side-redaktionen har värderat hamburgarna utifrån upplysningar på företagens webbsajter och den så kallade matvariabeln från norska statens råd för kosthållning och fysisk aktivitet.

Din Side påpekar att Burger King uppger näringsinnhållet i en Whopper med ketchup medan McDonalds anger kalorier utan att räkna med ketchup. De flesta använder ketchup på burgaren och beroende på mängden är sannolikheten stor att sockermängden i en Big Mac närmar sig det i en Whopper.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mjölkjätte hackad – stopp i produktionen

Folklistan: Skicka fångar till andra EU-länder

Folklistan vill se ett EU-direktiv som gör det lättare att skicka dömda för att avtjäna straff i fängelser i andra EU-länder.

Polisen i Kristinehamn rapporterar om trafikolycka

"Olycka på E18 mellan Karlskoga och Kristinehamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Svenskt nej till mer socialt i EU

Med EU-topparna Ursula von der Leyen och Charles Michel i spetsen konfererar EU-länderna om sociala frågor i belgiska La Hulpe i dagarna två.

Stockholm: Polisen rapporterar om brand

"Polis, ambulans och räddningstjänst är på väg till en lägenhetsbrand i Traneberg.", skriver polisen på sin hemsida.

Satt fängslad i 20 år – får 55 miljoner av staten

Viggo Kristiansen – dömd och sedermera frikänd för ett uppmärksammat mord på två flickor år 2000 – får 55 miljoner kronor av den norska staten.