McDonalds-sms skapar terrorism

Nu varnas vi för mer terror i Sverige.


Som Nyheter24 skrev under gårdagen har ett par underliga sms droppat in hos ett okänt antal svenskars mobiltelefoner:

McDonalds stödjer Israel just nu. Personalen på McDonalds har kommit fram till allt säljande på lördag ska gå till Israel. Så för helvete ät inte hos judarna (Skicka vidare).

Går det att läsa i ett av sms:en.

Nu har den tongivande bloggaren Jinge skrivet ett inlägg där han resonerar om att McDonalds utsätter sig själva för stora risker. Till skillnad från bloggaren Jonathan Leman som menar att Gazakonflikten "utlöser ett latent judehat", anser Jinge att sms:en är en del av den befogade ilska som blossar upp världen över. Däremot tror han inte att svenska palestinier ligger bakom sms:en.

Oavsett om ryktet om McDonalds stämmer eller ej så finns risken att företag med anknytning till Israel, eller till och med USA, riskerar bli föremål för en slags uppmärksamhet som de inte önskar. Jag kan tänka mig att autonoma grupper och anarkister gärna skapar rubriker, jag har dock svårt att se att t.ex. svenska palestinier skulle agera, skriver Jinge.

Jinge ifrågasätter inte heller McDonalds koppling till Israel, som Nima Daryamadj gjorde i går.

Jinge är däremot övertygad om att terrorn ökar i Sverige.

Jag är helt övertygad om att vi kommer att få bevittna mindre attacker, främst mot mål som har anknytning till Israel på ett eller annat sätt, skriver Jinge.

Men Jinge nöjer sig inte här. Även George W Bush och hans regering får sig en känga.

Det finns många som har skuld i detta, inte bara Israel och några militanta palestinier, den främsta skulden har George W Bush och hans regering. Kriget mot terrorismen förs nu via proxy av Israel, det passar dem antagligen utmärkt eftersom kriget mot terrorismen egentligen bara borde beskrivas som - Kriget mot Islam, avslutar Jinge.

Att ett globalt vinstdrivande företag skulle vilja marknadsföra sig genom att välja sida i ett blodigt krig verkar inte Jinge tycka är konstigt.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

Huawei får ta del av hemlig information

Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

1 timme sedan
En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Polisen i Östersund rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"E14, Lockne. En bil har kört av vägen och hamnat på ett tågspår.", skriver polisen på sin hemsida.