Tigrar rädda för kycklingar

"Den kacklade och då sprang de för sina liv."


KINA. Vita tigrar på en djurpark i kinesiska Chongqing uppges ha blivit alldeles för tama. De är nämligen rädda för kycklingar.

Enligt personal har man försökt att få tigrarna att jaga kycklingarna – men utan framgång.

–Det är meningen att de ska vara vilda och läskiga, men den bekväma livsstilen och mänsklig omsorg har bidragit till att de förlorat sin vilda natur, säger djurskötaren Shi Ruqiang, enligt Chongqing Morning Post.

Ruqiang säger att tigrarna är så skärrade av kycklingarna att de inte vill gå i närheten av dem.

– En av kycklingarna tuppade av och då kom tigrarna närmare. Men sedan vaknade den till och kacklade och då sprang de för sina liv, tillägger han.

Nu tar man i med hårdhandskarna för att försöka återanpassa djuren till sina rätta element. Man ska bland annat tvinga tigrarna att stanna utanför sina burar minst tolv timmar om dagen.

Dessutom ska en vild tiger placeras i inhägnaden för att påminna tamkatterna om djungelns lag.

Om inte heller det lyckas har djurskötarna ett sista återstående alternativ – att låta tigrarna svälta.

–Om inget fungerar så måste vi helt enkelt skära ner på deras matransoner tills de blir så hungriga att de tvingas jaga, menar Ruqiang, enligt Ananova.

Lejonet Christian växte upp i fångenskap men släpptes fri. Ett år senare kommer han fortfarande ihåg sina djurskötare:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Höganäs: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kör in i mitträcket på Christinelundsvägen i höjd med Domsten.", skriver polisen på sin hemsida.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

1 timme sedan
Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.