Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Att leva som ihopväxt tvilling

Nyheter | 12/01/2009 09:20

Tvillingarna som lever mot alla odds.

Tonåringarna Abigail och Brittany Hensel har bevisat att tvillingar kan dela samma kropp och fortfarande leva ett aktivt och lyckligt liv.

De två 18-åriga dicephalustvillingarna har varsin ryggrad som ansluter till bäcken, två hjärtan, två gallblåsor, tre njurar, fyra lungor och varsin mage, men delar lever och nervsystem och under midjan är alla organ gemensamma.

Varje tvilling kontrollerar varsin sida av kroppen och de kan spela piano, simma, cykla och klarade till och med av att ta körkort med varsin hand på ratten.

När Abigail och Brittany föddes 1990 varnade läkarna deras föräldrar att de troligtvis inte ens skulle överleva sin första natt. Arton år senare är de ett av endast fyra par dicephalustvillingar som överlevt till tonåren. Någonsin.

Bara ett par tvillingar på 40 000 föds med någon del ihopväxta och endast en procent av dessa överlever sitt första år, uppger The Sun.

Läkare varnar för att Abigail och Brittany kan komma att utveckla hjärt- och lungbesvär, men ännu har inga symptom uppstått och tvillingarna hoppas att kunna gifta sig en dag.

Skrivet av: