Polishund dog av kokain

Hunden Max sniffade för mycket.


STORBRITANNIEN. Den engelska cocker spanieln Max livnärde sig på att hjälpa polisen att hitta droger. Men samma organ som var hans mest värdefulla tillgång kom att bli hans död.

Den nioårige hundens effektiva träning (läs sniffning) ledde till en aggressiv variant av cancer i näsan. Ägaren, Anne Higgins, berättar att det var en mycket elakartad tumör.

–Det var ett väldigt svårt beslut att avliva Max. Han var mycket värdefull för polisen och vi tröstar oss med att han hjälpt polisen att sätta fast ett flertal drogsmugglare, berättar Higgins för The Sun.

Precis som Lajka är Max nu i himlen:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Postkodlotteriet varnar: Medlemmar luras till dyr avgift

Vanliga missen när du sparar åt ditt barn – ekonomen: "Svårt"

Som förälder vill man gärna skapa en ekonomisk buffert för sitt barn, men att spara pengar i 18 år kan vara utmanande. Nyheter24 har pratat med Stefan Westerberg, privatekonom på Länsförsäkringar, som avslöjar det vanligaste misstaget som föräldrar gör.

Åtalas för att ha uppmanat till självmord

Sedan en man blivit uthängd på en nätsajt som pedofil uppmanades han att ta livet av sig. Nu åtalas en kvinna i Kalmar för uppmaning till självmord, rapporterar P4 Kalmar.

Kunderna rasar på Arlas mjölkförpackningar: ”Bojkott”

Det fullständigt kokar i ett kommentarsfält på Arlas hemsida. Vad är det kunderna rasar på? Mjölkförpackningarna.

902 bolag utomlands får ut miljoner i svenska rut- och rotavdrag

De svenska skatteavdragen skulle skapa svenska jobb för städare och byggare. Men 67 miljoner kronor av de svenska skatteavdragen för hushållsnära tjänster går till renoveringar och hemstädning i Spanien, Frankrike och många andra länder istället.

Lerum: Polisen rapporterar om trafikolycka

"En cyklist och bilist är involverad i en olycka på Andersvägen/Nyebrostigen.", skriver polisen på sin hemsida.