Obama lättar på Vita Husets klädkod

"Han är från Hawaii, OK. Han gillar värme. Man kan odla orkidéer här inne".


Titta på bilden ovan. Tagen under Barack Obamas första dag i Vita Huset.

Det anmärkningsvärda med fotot är Barack Obamas klädsel.

Ingen kavaj. Ytterligare ett tecken på att Obama menar allvar med sin valslogan change, förändring. George W Bush höll nämligen stenhårt på att det var full kostym och slips som gällde vid alla tidpunkter i Vita Huset.

Men enligt Obamas nära rådgivare David Axelrod, med kontor alldeles intill presidenten, finns det en annan förklaring till den slappa klädseln än att Obama vill ändra på allt.

USA:s 44:e president hatar kyla och har sett till så att Vita Husets termostat får arbeta hårdare än under en vargavinter.

– Han är från Hawaii, OK. Han gillar värme. Man kan odla orkidéer här inne, säger David Axelrod till New York Times.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Börsen väntas fortsätta upp

Morgonens nyheter 23 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

Aktivister slutar blockera motorvägar

Klimataktivistgruppen Återställ våtmarkerna slutar med sina uppmärksammade aktioner där de blockerar motorvägar. Nu ska de i stället rikta in sig på torvbrytning genom att gräva igen diken, säger Helen Wahlgren, presskontakt på Återställ våtmarkerna till Göteborgs-Posten.

Gazakriget splittrar USA:s toppuniversitet

Pro-palestinska demonstrationer orsakar stora spänningar mellan studenter och ledning på flera toppuniversitet i USA. På Columbia har föreläsningssalarna stängts, och på flera lärosäten växer motsättningarna om Gazakriget.

Asien hårdast drabbat av klimatförändringar

Asien är fortsatt den världsdel som är hårdast drabbad av klimatförändringar. Det visar en ny rapport från Världsmeteorologiska organisationen (WMO).

Tekniska problem för Nordea

Nordea upplevde under morgonen tekniska problem, rapporterar Aftonbladet.