Fredag 22 Okt
Stockholm

Exstabschef klädattackerar Obama

Förre stabschefen Andrew Card kräver att Obama sätter på sig kavajen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Bushgänget har inte helt lämnat det politiska rampljuset. George W Bushs förre stabschef Andrew H Card Jr går till hård attack mot nyvalde presidenten Barack Obamas förändringar i klädkoden i Vita huset. Han kräver att presidenten ska ta på sig kavajen.

– Jag bryr mig inte om det är tillräckligt varmt för att odla orkidéer i det Ovala rummet. Sätt på dig jackan, sa Card i en intervju i nyhetsprogrammet Inside Edition, och han betonade att det behövs en klädkod som inger respekt i Vita huset, enligt The New York Times.

Därför vill han se att USA:s president gör som Bush. Det vill säga går runt i kostym och slips. Card var Bushs förste stabschef och är den första kända personen i den uppknäppta administrationen som vågar kritisera Obamas "slappa" klädkod.

– Det Ovala rummet symoboliserar... konstitutionen, hopp och drömmar, och jag skulle vilja säga demokrati. Och när man har en klädkod i Högsta domstolen och en klädkod i senaten, i representanthuset, tror jag det är naturligt att folk förväntar sig att det även finns en klädkod i presidentens miljöer, sa Card i intervjun, enligt The New York Times.

Se Card kritisera Obamas klädkod nedan.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela