Exstabschef klädattackerar Obama

Förre stabschefen Andrew Card kräver att Obama sätter på sig kavajen.


Bushgänget har inte helt lämnat det politiska rampljuset. George W Bushs förre stabschef Andrew H Card Jr går till hård attack mot nyvalde presidenten Barack Obamas förändringar i klädkoden i Vita huset. Han kräver att presidenten ska ta på sig kavajen.

– Jag bryr mig inte om det är tillräckligt varmt för att odla orkidéer i det Ovala rummet. Sätt på dig jackan, sa Card i en intervju i nyhetsprogrammet Inside Edition, och han betonade att det behövs en klädkod som inger respekt i Vita huset, enligt The New York Times.

Därför vill han se att USA:s president gör som Bush. Det vill säga går runt i kostym och slips. Card var Bushs förste stabschef och är den första kända personen i den uppknäppta administrationen som vågar kritisera Obamas "slappa" klädkod.

– Det Ovala rummet symoboliserar... konstitutionen, hopp och drömmar, och jag skulle vilja säga demokrati. Och när man har en klädkod i Högsta domstolen och en klädkod i senaten, i representanthuset, tror jag det är naturligt att folk förväntar sig att det även finns en klädkod i presidentens miljöer, sa Card i intervjun, enligt The New York Times.

Se Card kritisera Obamas klädkod nedan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.

Svenskarna i Natostyrkan: "Väldigt självklart"

Lön och arbetsvillkor är inte spikade, ändå räcker många upp handen när Sverige för första gången ska medverka i den multinationella Natostyrkan i Lettland. Det är väldigt självklart, säger André Steffert, plutonchef på P7 i Skåne.

Nu har bitcoin halverats

Nu har den skett – den hett emotsedda halveringen av kryptovalutan bitcoin, uppger analysföretaget Coingecko. Halveringen inträffar vart fjärde år och innebär att antalet nya bitcoin som tillförs marknaden halveras.

Toppåklagare anställde älskarinna – åtalas

En västsvensk toppåklagare åtalas för att ha hjälpt till att ge sin älskarinna en högt uppsatt position inom myndigheten.

Tände eld på sig själv under Trumpmål – dog

En man som på fredagen tände eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryurvalet i målet mot expresident Donald Trump ägde rum har avlidit av sina skador, enligt New York Post.