Hårig hundtvist fick tragisk upplösning

Men är jycken verkligen begraven?


LUND. Den 57-åriga kvinnan hade haft sin tik i tre år. När hon i somras plötsligt blev svårt sjuk lämnade hon över hunden till en 52-årig bekant.

När kvinnan sedan tillfrisknade hade 52-åringen fäst sig så pass mycket vid jycken att hon inte riktigt ville skiljas från henne. Eller rättare sagt: Hon vägrade.

Vilket ledde till den något ovanliga situationen att en vårdnadstvist över den lyckligt ovetande hunden utbröt. Efter en omfattande skrivväxling förklarade 52-åringen till slut att hon skulle gå med på att lämna tillbaka jycken.

Då inträffade den stora smällen.

I stället för att lämna tillbaka tiken till den 57-åriga kvinnan uppger 52-åringen att hon lämnat tillbaka den till uppfödaren.

”Hon ville inte lämna hunden till (57-åringen) då hon kände sig hotad av henne”, förklarar 52-åringens advokat i ett brev, uppger Skånskan.

När 57-åringen vände sig till uppfödaren uppgav han att han avlivat hunden. Något som inte 57-åringen med advokat köper. De anar i stället att hunden fortfarande befinner sig ovan jord och har sina fyra tassar i bruk. Att det hela rör sig om en lömsk plan, ihopkokad av 52-åringen i maskopi med uppfödaren.

Det sista ordet i hundtvisten är således ännu inte sagt.

Gulliga hundar:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

Skott mot bostad i Örgryte

2 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

3 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

3 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

3 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

igår 21:32
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.