Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hårig hundtvist fick tragisk upplösning

Nyheter | 16/02/2009 13:13

Men är jycken verkligen begraven?

LUND. Den 57-åriga kvinnan hade haft sin tik i tre år. När hon i somras plötsligt blev svårt sjuk lämnade hon över hunden till en 52-årig bekant.

När kvinnan sedan tillfrisknade hade 52-åringen fäst sig så pass mycket vid jycken att hon inte riktigt ville skiljas från henne. Eller rättare sagt: Hon vägrade.

Vilket ledde till den något ovanliga situationen att en vårdnadstvist över den lyckligt ovetande hunden utbröt. Efter en omfattande skrivväxling förklarade 52-åringen till slut att hon skulle gå med på att lämna tillbaka jycken.

Då inträffade den stora smällen.

I stället för att lämna tillbaka tiken till den 57-åriga kvinnan uppger 52-åringen att hon lämnat tillbaka den till uppfödaren.

”Hon ville inte lämna hunden till (57-åringen) då hon kände sig hotad av henne”, förklarar 52-åringens advokat i ett brev, uppger Skånskan.

När 57-åringen vände sig till uppfödaren uppgav han att han avlivat hunden. Något som inte 57-åringen med advokat köper. De anar i stället att hunden fortfarande befinner sig ovan jord och har sina fyra tassar i bruk. Att det hela rör sig om en lömsk plan, ihopkokad av 52-åringen i maskopi med uppfödaren.

Det sista ordet i hundtvisten är således ännu inte sagt.

Gulliga hundar:

Skrivet av: