Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mardrömsapa attackerade kvinna

Nyheter | 17/02/2009 07:56

Apan löpte amok och fick till slut skjutas av polis.

CONNECTICUT, USA. Det var under måndagen som den enorma apan Travis förlorade kontrollen och gick till attack. Travis ägare, Sandy Herold, hade en väninna på besök när något gick fruktansvärt snett.

Den 55-åriga kvinnan blev plötsligt anfallen av apan, som började slita och riva henne i ansiktet. Herold visste inte hur hon skulle få stopp på den 90 kilo tunga Travis och tog fram en kökskniv i ren desperation.

Trots att apan knivhöggs flera gånger fortsatte han att löpa amok. Polis larmades till platsen för att få stopp på vansinnesdjuret, som spred stor oro i grannskapet. När Travis försökte rycka upp dörrarna till polisbilen såg man ingen annan utväg än att skjuta honom.

Apan stapplade sedan tillbaka in i huset, där han avled i en pöl av sitt eget blod. Den attackerade kvinnan fördes till sjukhus med ett flertal skador i ansiktet. Dessutom var hennes händer totalt krossade.

– Det var en väldigt brutal attack, sade poliskonstapeln Richard Conklin, enligt New York Post.

Travis har tidigare varit med i olika reklamer, bland annat för Coca-Cola men även i ett pilotavsnitt för en teveshow. Och enligt Conklin har han blivit uppfostrad som ett barn, skriver The Mirror.

–Han åkte med i familjens bil varje dag, öppnade dörrar kunde klä på sig själv, tittade på teve och badade, uppgav Conklin som spekulerar i att attacken kan ha att göra med de mediciner som Travis äter på grund av att han led av en sjukdom.

Skrivet av: