Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kärleksrelation bakom död apa

Nyheter | 19/02/2009 12:01

"Han sov mig med mig varje natt. Han kammade mitt hår."

Hon matade apan med filet mignon och hummer. Hon badade med honom. Bakom den fruktansvärda apattacken i måndags gömmer sig en onormal kärleksrelation.

Som Nyheter24 tidigare uppmärksammat löpte 55-kilos schimpansen amok i måndags och attackerade ägarinnans väninna. Till slut blev ägarinnan tvungen att hugga sin Travis i magen. Nu framkommer det att ägarinnan, Sandra Herold, hade mysiga hemmakvällar med Travis med vin och lyxmiddagar. Enligt en psykolog är det ett klassiskt fall av projektion. Herold förlorade nämligen sin dotter i en bilolycka och senare även sin man. Travis fick ta deras plats.

– Inom populärkulturen kan schimpanser användas som parodier på mänskligt beteende. I det här fallet verkar det som att Travis blev en parodi av hennes förhållande med sin man, berättar Howard Welsh professor i klinisk psykiatri på NYU för New York Post.

Och enligt vänner som till Herold var hennes relation med schimpansen inte normal.

–Det är konstigt. Han är ju ett djur, ingen människa. Vad hon hade med den apan var inte normalt, berättar en vän till Herold för New York Post.

Travis levde hela sitt vuxna liv i Herolds lägenhet. När han var yngre kunde man se honom i tevereklamer för Coca-Cola och liknande. Men mestadels tillhörde han Herold.

–Han avgudade henne, berättar vänner. Travis ritade teckningar som han stolt gav till Herold.

–Jag satte upp teckningarna på kylskåpet för honom, sa en chockad Herold till NBC i gårkväll, skriver New York Post.

Herold berättar att hon inte har någonting kvar att leva för längre.

–Jag är helt tom. Han sov mig med mig varje natt. Han kammade mitt hår. Allting i huset är för honom, berättade hon för CBS.

Varför Travis attackerade Herolds väninna är fortfarande oklart. Men enligt polisen har Herold berättat att hon gett Travis några Xanor – en lugnande drog samma dag.

Polisen uppger att herold kan hållasansvarig för apattacken. En djurägare kan hållas ansvarig om han eller hon var medveten om att djuret kunde vara en fara för andra.

Väninnans tillstånd är fortfarande kritiskt. Enligt läkare opererades hon under sju timmar på måndagen, skriver New York Post.

Hör ägarinnans dödssamtal:

Visit msnbc.com for , , and

Skrivet av: