Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skolbarn tvingades skriva ner svordomar

Nyheter | 19/02/2009 07:08

Skolbarnen kom hem med ett helt nytt vokabulär av fula ord.

STORBRITANNIEN. En kyrkskolelärare bad en skolklass att skriva ner alla fula ord som de visste. Enligt läraren var lektionen en del av en antimobbningskampanj och ville att tioåringarna skulle rangordna orden. Detta för att lära dem vilka ord som mobboffer utsätts för.

Allt från obscena sexord till slang för de mänskliga könsorganen fanns med på listan, som grupperades under fyra olika rubriker. Orden som var "väldigt upprörande" innehöll ord som brittiska medier valt att inte ens publicera, eftersom de var av mycket grov art.

Kategorin "inte snällt" inkluderade termer som "subba", "imbecill", "idiot" och "apa".

Händelsen har väckt ramaskri bland föräldrarna, som anklagar skolan för att lära barnen fula ord.

– Man förväntar sig inte att ens barn får lära sig den här sortens smörja i skolan. När min tioåring visade mig vad de lärt sig i skolan så blev jag äcklad, säger en mamma till Daily Mail.

Lektionen ska ha urartat totalt och barnen började i stället tävla om vem som kunde komma på de allra värsta förolämpningarna.

– Uppenbarligen var vissa av dem mer streetsmarta än andra, och vissa av barnen kom hem med ett helt nytt vokabulär av fula ord, uppger en källa.

Skolans rektor, Alison Evans, har nu bett om ursäkt till föräldrarna för den opassande lektionen.

Skrivet av: