Söndag 24 Okt
Stockholm

Skolbarn fick Glitter i hemläxa

Skolelever ombads att studera en av Gary Glitters låtar inför ett inlämningsarbete.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Storbritanniens största examensstyrelse, The Assessment and Qualification Alliance,(AQA) gav Gary Glitter i hemläxa till musikstuderande.

En av Glitters låtar, "I'm The Leader of The Gang", rekommenderades inför ett inlämningsarbete i musik för högstadieelever. Föräldrar chockades när de fick se pedofilens namn på listan och kräver nu att Glitter tas bort.

– Han är en dömd pedofil som fängslats för övergrepp på barn. Det är mycket olämpligt att rekommendera honom som studiematerial, säger en tvåbarnspappa, enligt The Sun.

Lärare ber nu styrelsen att dra tillbaka pappret som givits ut till tusentals elever. En talesman för styrelsen sade till och med att "I'm The Leader of The Gang" var ett riktigt bra exempel på en populär sång.

" Den här vidriga barntafsaren borde krypa ner under den sten som han en gång kom från", skriver motståndare för övergrepp mot barn i ett uttalande, enligt The Sun.

På styrelsens hemsida kan man läsa att AQA har en policy som skyddar barn från olämpligt studiematerial. Men tills situationen har utretts kommer inget beslut att fattas.

Glitter med den rekommenderade låten.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela