Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Se hunden som försöker få med sin hästpolare på promenad

- 25/01/2013, 07:22
"Kom nu! Vi ska på promenad!"
1 av 2

"Kom nu! Vi ska på promenad!"

FAKSIMIL FRÅN YOUTUBE.COM

"Sluta ät gräs – börja promenera din latmask"
2 av 2

"Sluta ät gräs – börja promenera din latmask"

FAKSIMIL FRÅN YOUTUBE.COM

En norsk hund som febrilt kämpar för att få med sin hästkompis på promenad gör succé i amerikanska medier. "Det är jättekul att djuren kan sprida lite glädje", säger ägaren.

NORGE. Ett Youtubeklipp från Hordaland i Norge har den senaste veckan florerat i flera amerikanska medier. Videoklippet visar hur hunden Elias, 6, kämpar och stretar för att få med sin hästkompis Pålsflya, 12, på promenad.

Hunden drar och drar i kopplet men hästen verkar mest vara intresserad av att äta gräs vid sidan om vägen. Klippet laddades upp på Youtube så sent som i september 2011, men det är först nu när klippet uppmärksammats i USA som det fått spridning.

– Jag var ute med de två djuren när hunden bara tog över kopplet. Det var ganska roligt så jag tog upp kameran och började filma det, säger djurägaren Marita Morlandstö till Verdens Gang.

Vissa av Youtubetittarna har hävdat att djuren bråkar med varandra. Men Morlandstö försäkrar att Elias och Pålsflya kommer bra överens och att hunden endast ville få fart på sin kompis.

– Det är jättekul att djuren kan sprida lite glädje, säger hon till Verdens Gang.

Se klippet här: