Här avrättar han hästen – med ett skott i huvudet

"Till alla djuraktivister, ni kan dra åt helvete". Det säger slakthusarbetaren Tim Sappington i ett Youtubeklipp innan han skjuter ihjäl en häst.


"Ett fan av hästkött"

Enligt Bloomberg är Sappington en känd hästköttsförespråkare. Han uppger själv att han ätit häst i flera år och att han har ett hästköttslager hemma.

USA. Ett nytt Youtubeklipp har skakat om köttföretaget Valley Meat Company och fått massiv kritik från flera djurrättsorganisationer runt om i USA.

Klippet visar hur slakthusarbetaren Tim Sappington skjuter ihjäl en, till synes, fullt frisk häst. Innan skottet lämnar han ett meddelande till tittarna.

– Till alla djuraktivister, ni kan dra åt helvete.

Har fått sparken från företaget

Efter publiceringen har Valley Meat Company blivit nedringt av upprörda tittarna. Delägaren Rick De Los Santos har förnekat all inblandning i dådet och bestämt hävdat att Sappington gjort detta på sin fritid och på sin egen mark. 

Sappington, som nu utreds av polis, menar att han ätit häst i åratal. Hans försvar till avrättningen är att det är lagligt att döda boskap för föda. Den förklaringen har dock inte accepterats av Valley Meat Company som sparkat Sappington, det skriver Daily Dot.

Se klippet här:

USA
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!