Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tolv miljoner amerikaner tror att de styrs av ödlor

- 03/04/2013, 14:31
Vem styr egentligen? Obs! Bilden är ett montage.
1 av 3

Vem styr egentligen? Obs! Bilden är ett montage.

Stella Pictures / Montage

Barack Obama eller antikrist?
2 av 3

Barack Obama eller antikrist?

Susan Walsh / AP / SCANPIX

I teveserien V från 1984 invaderas jorden av reptiler utklädda till människor.
3 av 3

I teveserien V från 1984 invaderas jorden av reptiler utklädda till människor.

Faksimil

Barack Obama är antikrist, utomjordingar finns och politiker är ödlor som tagit mänsklig skepnad. Någon har äntligen undersökt amerikaners tro på konspirationsteorier. Resultaten är minst sagt uppseendeväckande.

WASHINGTON, DC. Det är svårt att föreställa sig ett land med fler konspirationsteorier än USA. Nu har amerikanernas tro på utomjordingar, Bigfoot - och förklädda reptilmänniskor - undersökts.

Resultaten visar att fyra procent av de tillfrågade tror att världens styrs av politiker som egentligen är reptiler men har tagit mänsklig form. Översatt till den amerikanska befolkningsmängden är det cirka tolv miljoner människor som tror på detta. Sju procent av de tillfrågade är "osäkra".

Undersökningen, som genomförts av Public Policy Polling (PPP), visar också på flera andra uppseendeväckande resultat. 13 procent tror att Barack Obama är antikrist (djävulen i mänsklig skepnad). Flera av de som svarat så röstade själva på honom i valet förra året. Bland republikaner var motsvarande siffra 20 procent. 

"De flesta förkastar de knäppare idéerna"

Syftet med frågorna var att visa på just skillnader mellan de olika partierna när det kommer till konspirationsteorier.

– Till och med galna teorier är föremål för polarisering mellan partierna, särskilt när det finns politiska övertoner. Men de flesta amerikaner förkastar de knäppare idéerna som finns där ute om fejkade månlandningar och reptilmänniskor, säger PPP:s ordförande Dean Debnam till The Guardian.

1 247 amerikaner som registrerat sig som väljare tillfrågades via telefon under 27 mars-30 mars. Felmarginalen var på 2,8 procent.