1 av 3
- Foto: Broward Sheriff's Office / Google / Instagram / montage
Nu riskerar han tolv år i fängelse.
2 av 3
Nu riskerar han tolv år i fängelse. - Foto: Broward Sheriff's Office
Det gör även hans flickvän Thomason. Båda har erkänt sig skyldiga.
3 av 3
Det gör även hans flickvän Thomason. Båda har erkänt sig skyldiga. - Foto: Broward Sheriff's Office

Tjuvar instagrammade matbild från YOLO-restaurang – greps

En matbild, publicerad via bildappen Instagram, ledde till ett gripande av identitetstjuvarna. Nu kan förövarna få 12 års fängelse.


Instagrambilder på cannabis lades upp av svenska artister

Mitt under prestigefyllda Grammisgalan ägnade sig bandet Labyrint åt att rulla och röka cannabis. 

De tog även bilder på narkotikabruket och lade upp bilderna på Instagram. 

Läs mer om händelsen här.

FLORIDA. Troy Maye, 44, och Tiwanna Tenise Thomason, 39, valde fel tillfälle att ta en bild och instagramma sin mat. 

Vid restaurangen YOLO – vilket står för You Only Live Once – hade Maye berättat för en man att han hade närmare 700 000 stulna identiteter att sälja. 

Men 44-åringen valde fel person att berätta om sina tjänster för. Mannen jobbade nämligen under täckmantel för IRS, den amerikanska skattemyndigheten.

Maye och hans flickvän bestämde träff med mannen på restaurangen Mortons i Florida. Där köpte mannen en hårdisk som uppgavs innehålla 50 000 stulna identiteter. Paret trodde att de skulle användas för skattefiffel, skriver Sun Sentinel. 

I stället gavs hårdisken till utredare hos IRS. Hårdisken visade sig "bara" innehålla 50 stulna identiteter men man lyckades hitta namnet Troy Maye i en av filerna. 

Utredaren Louis Babino sökte på namnet på nätet och hittade ett Instagramkonto vid namn TROYMAYE.

Erkänner brott

Där hittade Babino dessutom "en bild av en biff med makaroner och ost som innehåller texen 'Mortons'", skriver utredaren i sin utredning. Instagrambilden var tagen vid samma datum som de tre hade stämt träff vid restaurangen Mortons, skriver Sun Sentinel. 

En bild på Maye visades för mannen som tipsade IRS och han kunde då identifierade Maye som mannen som sålde honom de stulna identiteterna.

Tack vare Instagrambilden kunde polisen sedermera gripa Maye och hans flickvän som erkände sig skyldiga till att ha sålt stulna identiteter.

Paret står nu åtalade för identitetsstöld och kan få upp till 12 år i fängelse för sina brott, skriver Sun Sentinel

Det här är första gången som en bild från Instagram har använts som bevisning i en rättegång i USA, skriver New York Daily News.

/
/
/
/
/
Mat
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Finlands president: Tala mindre om krig

Ny gränsdragning pågår i svårlöst konflikt

Armenien och Azerbajdzjan har börjat "fixa" sin hårt omstridda gräns, meddelar ärkefienderna. Gränsdragningen utgör ett försök att normalisera den ytterst frostiga relationen mellan länderna och undvika nya blodiga sammandrabbningar i regionen.

Upphittade skelettdelar kom från en människa

Skelettdelar som hittades vid en camping i Strömstad i söndags kom från en människa, rapporterar Strömstads Tidning.

Färre abonnenter än väntat för Spotify

Strömningstjänsten Spotify redovisar en rörelsevinst på 168 miljoner euro för första kvartalet i år. Det kan jämföras med förlusten på 156 miljoner euro under motsvarande kvartal 2023.

Mamma döms – tatuerade dödskalle på sonen

Mamman lät tatuera sina barn, bland annat fick sonen en dödskalle intatuerad. Nu döms hon för fem fall av misshandel, rapporterar P4 Kalmar.

Varningen: Kontanter riskerar att bli oanvändbara

Riksbanken varnar för att kontanter kan bli "i det närmaste oanvändbara i Sverige" om åtgärder inte vidtas. – Vi behöver bromsa en utveckling där vi är på väg mot att allt färre kan betala med kontanter, säger Elin Ritola, enhetschef för betalningsanalys och innovation på Riksbanken, till SVT.