Husdjur orsakar fallskador

Tiotusentals personer skadas på sina husdjur.


Hundar och katter orsakar tusentals fallskador om året i USA. Ägarna har snubblat på sina husdjur.

Myndigheten Centers for Disease Control and Prevention har utgått från uppgifter om patienter vid akutmottagningar i USA. Forskarna sorterade ut alla fallskador och sökte på begrepp som ”husdjur”, ”hund”, ”katt”, ”hundvalp” och ”kattunge”.

Deras beräkningar visar att katter och hundar i genomsnitt orsakar omkring 87 000(!) fallskador i USA under ett år.

Den vanligaste orsaken till skadorna var att ägarna hade snubblat över sina husdjur. Dessutom var det relativt vanligt att hundar knuffade eller drog omkull sina ägare. Kvinnor drabbades mer än dubbelt så ofta som män, oklart vad detta beror på.

De vanligaste skadorna som husdjuren orsakade var frakturer, sår och blåmärken. För att minska riskerna uppmanar Centers for Disease Control and Prevention alla husdjursägare att vara försiktiga och träna sina hundar så att de blir lydiga, skriver Dagens Medicin .

Skrivet av:

Senaste nytt

Lut läcker från pappersbruk: "Har nått sjön"

Ukraina: Ryskt fartyg vid Krim träffat

En patrullbåt i Rysslands Svartahavsflotta har träffats av havsdrönare, enligt ukrainska uppgifter.

Börsen mot svag öppning nedåt

Det pekar svagt nedåt i terminshandeln på IG Markets inför tisdagens öppning på Stockholmsbörsen. Det ligger i linje med utvecklingen på börserna i Frankfurt och London.

Stort bakslag för Iphone-försäljningen i Kina

Försäljningen av Apples Iphone-mobiler föll med 24 procent under årets första sex veckor jämfört motsvarande period i fjol, enligt analysföretaget Counterpoint Research. Därmed sjönk Iphone till plats fyra på den kinesiska marknaden när det gäller så kallade smarta mobiltelefoner.

Över 800 avrättades i Iran i fjol

Iran avrättade 834 människor under 2023. Det är den högsta siffran sedan 2015, visar en färsk rapport. Under året genomfördes 43 procent fler avrättningar jämfört med 2022.

Morgonens nyheter 5 mars

Här är morgonens nyheter i korthet.