Fredag 18 Jun
Stockholm

Mystiskt föremål hittat på månen

1 av 4
Föremålet påminner om formen på ett stealth-flygplan. Här är ett amerikanskt flygplan av typen B2.
2 av 4
Föremålet påminner om formen på ett stealth-flygplan. Här är ett amerikanskt flygplan av typen B2. Foto: Scanpix
Ett B2-flygplan sett framifrån.
3 av 4
Ett B2-flygplan sett framifrån. Foto: Scanpix
Eller är det Aliens som har landat på månen? Här en bild från UFO-muséet i Roswell, New Mexico.
4 av 4
Eller är det Aliens som har landat på månen? Här en bild från UFO-muséet i Roswell, New Mexico. Foto: Scanpix

Bor det en konspirationsteoretiker i dig? Då kommer du att älska det här. Ett Youtubeklipp sprids nu på nätet om vad som skulle kunna vara ett UFO, eller är det kanske en hemlig månbas?

Kommentera (32)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Google Moon

Ett verktyg som är väldigt likt Google Earth där man kan se satellitbilder på månens yta. Google Moon lanserades den 20 juli 2009, 40 år efter att Apollo 11 landade på månen.

Här kan du själv testa.

Filmen visar bilder från Google Moon som fångat ett mystiskt objekt på månens yta. Bilderna visar ett trekantigt föremål, med sju ljusa punkter i en perfekt 90-gradersvinkel längs ena kanten, som är för symmetrisk för att vara en slumpmässigt bildad struktur av erosionen på månen.

Youtube-användaren wowforreeel hittade föremålet och postade ett Youtubeklipp där man kan se bilderna och avgöra själv vad man tror. I videobeskrivningen skriver användaren: 

"Efter att ha iakttagit föremålet i Google Moon under en längre tid så kan jag lugnt säga att ja, det finns verkligen något där, inte fejkat och jag har ingen aning om vad det är. Jag hittade ingenting i någon annan krater. Finns inte mycket mer att säga än... att det är där".

Påminner om högteknologiskt flygplan

Vad det här spännande föremålet än är, så är det definitivt värt att undersöka närmare. Särskilt eftersom den här typen av perfekt symmetriska strukturer är väldigt sällsynta i naturen, skriver Tech and Gadget News i en artikel om föremålet.

Det påminner lite om formen på ett stealthflygplan, men det är mycket större än något flygplan som någonsin har byggts på jorden. Kan det vara en månbas byggd av människor? Eller ett utomjordiskt skepp kanske? 

Döm själv i videon nedan:


Kommentera (32)
Kopiera länk
Dela