Här är stresspillret – för din hund

Trender har spridit sig till våra husdjur.


Överallt drabbas världens befolkning av det mystiska sjukdomstillståndet. Det kallas att "bli utbränd", att "gå in i väggen", eller att helt enkelt "inte orka mer".

– Det är hemskt med folk som blir utbrända. Men det är klart att det är en sorts "statussjukdom". Oftast är det folk med ett krävande jobb som sätter mycket press på dem som drabbas, säger Nyheter24:as nöjeschef Quetzala Blanco.

Nu har statussjukdomen spridit sig till våra husdjur. Stresspillret har blivit en industri värd miljarder i USA, där man kan köpa medicin till sina feta, deprimerade och stressade djur.

Trenden kommer också till Europa. Det brittiska företaget Acura Pharma har nämligen köpt rättigheterna till två av medicinerna, som hjälper djur mot aggressioner.

– De flesta djurägarna förstår att djur är levande och likasinnade varelser, som upplever känslor, precis som människor. Husdjur utsätts för fler mentala hälsorisker, ju mer stressad människans livsstil blir, menar Nicholas Dodman, som utvecklat några av medicinerna, enligt Daily Mail.

Vad tror du? Fantastiskt framsteg inom medicin eller snicksnack?

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

Expresidenten Zuma stoppas från val i Sydafrika

Sydafrikas tidigare president Jacob Zuma har exkluderats från landets val i maj, meddelar valmyndigheten.

Femte person misstänkt för väskmordet

Ytterligare en person, en 27-årig kvinna, har häktats i sin utevaro misstänkt för inblandning i det så kallade väskmordet på Värmdö utanför Stockholm, rapporterar Smålandsposten.

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

1 timme sedan
45 personer har omkommit i en bussolycka i Sydafrika, enligt landets transportdepartement. Av bussens 46 passagerare överlevde bara en åttaårig flicka.

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

1 timme sedan
Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

1 timme sedan
En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.