Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är stresspillret – för din hund

- 02/01/2009, 10:01 -

Trender har spridit sig till våra husdjur.

Överallt drabbas världens befolkning av det mystiska sjukdomstillståndet. Det kallas att "bli utbränd", att "gå in i väggen", eller att helt enkelt "inte orka mer".

– Det är hemskt med folk som blir utbrända. Men det är klart att det är en sorts "statussjukdom". Oftast är det folk med ett krävande jobb som sätter mycket press på dem som drabbas, säger Nyheter24:as nöjeschef Quetzala Blanco.

Nu har statussjukdomen spridit sig till våra husdjur. Stresspillret har blivit en industri värd miljarder i USA, där man kan köpa medicin till sina feta, deprimerade och stressade djur.

Trenden kommer också till Europa. Det brittiska företaget Acura Pharma har nämligen köpt rättigheterna till två av medicinerna, som hjälper djur mot aggressioner.

– De flesta djurägarna förstår att djur är levande och likasinnade varelser, som upplever känslor, precis som människor. Husdjur utsätts för fler mentala hälsorisker, ju mer stressad människans livsstil blir, menar Nicholas Dodman, som utvecklat några av medicinerna, enligt Daily Mail.

Vad tror du? Fantastiskt framsteg inom medicin eller snicksnack?

Skrivet av: