Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Körde i över ett dygn med sin döda flickvän i framsätet

- 06/06/2014, 20:00 -

Faksimil ABC

En man åkte bil tvärs över USA med ett lik i framsätet och sin 93 år gamla mor i baksätet.

En 62-årig man, Ray Tomilson, tog med sig sin 31-åriga flickvän och sin 93-åriga mamma på roadtrip. De åkte i en bil från Arizona till Michigan, en tur på omkring 250 mil. 

Under resans gång avled mannens flickvän. I stället för att då stanna bilen så fortsatte han köra, med hennes lik i passagerarsätet. Enligt NY Daily News har polisen sagt att han körde i minst 26 timmar med den döda kroppen.

Ville inte lämna henne

Hans flickvän ska enligt uppgifter ha åkt ut och in på sjukhus för depression och missbruk det senaste året, och tros ha dött av en oavsiktlig överdos.

– Jag ville inte bara lämna henne någonstans där ingen vet vem hon är. Hon är värd mer än så, säger Tomilson med gråten i halsen.

Han var övertygad om att han hade 48 timmar på sig att rapportera döden och ville därför komma fram till Michigan så snart som möjligt. Under tiden kontaktade han sjukhuset där kvinnan varit inlagd, där personal i sin tur kontaktade polisen. Även mannens mamma ska ha hejat på honom från baksätet. 

Dödsorsak oklar

Tomilson medger att han hade kunnat hantera saker annorlunda, men säger också att han var överväldigad och sorg och förnekelse efter dödsfallet. 

Enligt polisen är dödsorsaken oklar, men mannen misstänks i dagsläget inte för brott, skriver NY Daily News