Rue
Rue

17 hundar som är vackra på insidan

De har ingen stamtavla att skryta med – men förtjänar femton minuter i rampljuset likt vilken utställningshund som helst. Här är 17 deltagare från årets tävling "Världens fulaste hund".


Apropå hundar

Nyheter24 har tidigare skrivit om grisen som har identietskris och tror att den är en hund. Läs om den här.

KALIFORNIEN. I fredags avgjordes den årliga tävlingen "Världens fulaste hund" i Kalifornien i USA. Tävlingsdeltagarna var 25 helt olika hundar från landets alla hörn och kanter.

De tillhör olika raser och blandraser men har en sak gemensamt – de är naturligt fula. Därtill har de flesta av dem räddats från djurhem.

Tävlingen har satts upp som en rolig grej och organiseras av Sonoma-Marin nöjesfält i staden Petaluma. Arrangörerna skriver själva på deras hemsida:

"Det här handlar inte om att göra sig rolig över fula hundar, utan att visa glädjen och energin är precis lika vacker i dessa hundar som i andra."

Ingen av hundarna ska heller ha tagit illa vid sig av nomineringen.

Jordskredsseger

Överlägsen vinnare efter den online-omröstning var hunden Peanut, en groteskt speciell hund som på tävlingssidan beskrivs av sin ägare med orden:

"While his face scared away many, it melted my heart."

Vinnaren avgjordes senare av en domarpanel på plats på själva nöjesfältet, och den vinnande hunden fick motta hela 10.000 kronor i prispengar, skriver Mashable.

I bildspelet kan du ta en titt på 17 av tävlingsdeltagarna.

/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!