Kvinna räddade liv med behå

Behå stoppade medvetslös från att förblöda.


CALGARY. En behå kan rädda liv. Det är nu ett faktum sedan en kvinna i Calgary, i Kanada, använt sin behå för att stoppa blödningen hos en nedslagen och medsvetslös man utanför en av stadens nattklubbar.

– Det var 20 eller 30 personer som stod omkring, men ingen gjorde något, säger Nicky Arsenault, 19, som hade en av nattens huvudroller.

Hon lämnade Back Alley Nightclub med sina vänner i släptåg under söndagsnatten när de fick syn på två män som låg medvetslösa på trottoaren, där en av dem låg kraftigt blödande.

Tillsammans med en sjuksköterskeassist och en militär kastade hon sig in i handlingen. Blodet forsade från hans vänstra sida av huvudet, samtidigt som han låg på vänster sida.

– Jag fick tag i två personer som hjälpte mig att lägga honom rätt, annars hade han ha förblött. Sedan tog jag av mig min behå eftersom ingen annan hade något annat att använda, och det stoppade blödningen, säger Arsenault till CNEWS.

Medan Arsenault tog hand om den blödande hjälpte militären den andra, som hade en bruten arm. Enligt personer i omgivningen hade de två männen flörtat med några flickvänner till en annan grupp av män, som blev förbannade och misshandlade dem till medvetslöshet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Sex på sjukan
Senaste nytt

Priset sänks på bensin och diesel – så billigt blir det

Ukraina: Åtta döda i nattens attacker

1 timme sedan
Minst åtta människor rapporteras ha dödats och ett tjugotal skadats i nattens ryska attacker mot Ukraina. De riktades i huvudsak mot regionen Dnipropetrovsk, enligt inrikesdepartementet i Kiev.

Högsta antalet viltolyckor på tio år

1 timme sedan
Totalt inrapporterades 64 792 viltolyckor i fjol, att jämföra med 61 999 året innan. Det är det högsta antalet viltolyckor på de svenska vägarna på tio år.

Geely dumpar Volvo-aktier – kursen faller

1 timme sedan
AB Volvos aktie faller med 4,5 procent sedan kinesiska Zhejiang Geely Holding meddelat att man sålt av hela sitt innehav av B-aktier i AB Volvo för drygt 14 miljarder kronor.

Bättre än väntat från Avanza

1 timme sedan
Nätbanken Avanza redovisar ett rörelseresultat på 647 miljoner kronor för det första kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 579 miljoner kronor för det första kvartalet 2023. Det var bättre än väntat, enligt analytikernas prognoser.

Totalstopp i trafiken – frontalkrock mellan två bilar på länsväg 153

1 timme sedan
"På länsväg 153, öster om Ätran, har en trafikolycka inträffat.", skriver polisen på sin hemsida.