Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sex på sjukan

Nyheter | 14/01/2009 07:36

"Den andra natten på salen hördes det plötsligt hur de låg med varandra."

Sjukhus är inte enbart en plats för sjukdom och tillfrisknande. Ibland går det livat till mellan de vita nypressade lakanen.

Det fick en magsårspatient på CSK i Karlstad känna av när han delade sal med tre kvinnor. Mannen som kallar sig Kalle berättar om sin kränkande vistelse på sjukhuset för Nya Wermlands-Tidning:

– En av kvinnorna hade så mycket besök hela tiden att det faktiskt blev störande. Jag påpekade det för personalen och efter det försvann alla utom kvinnans make, som inte vek från hennes sida. Den andra natten på salen hördes plötsligt hur de låg med varandra, berättar Kalle, som fortfarande inte lyckats lägga den olustiga händelsen bakom sig, för Nya Wermlands-Tidning.

Det blev droppen för Kalle som rusade ut i korridoren för att påkalla personalens uppmärksamhet. Men i stället för förståelse för att han inte ville befinna sig mitt i en pågående sexfest möttes han av personalens sarkasm. ”Det var väl inte så farligt, du ska ju ändå snart gå upp”, fick han till svar.

– Då kom paret ut ur vårt gemensamma rum och försvann in i besöksrummet. Kanske för att avsluta det de påbörjat; vad vet jag. En ilsken blick för att jag hade protesterat fick jag i alla fall av den kärlekskranke mannen. Jag kände mig både rädd och kränkt faktiskt, berättar Kalle.

Huruvida Kalle har behövt professionell hjälp för att bearbeta traumat framgår inte. Förhoppningsvis kan han en dag lägga bilden av guppande vita lakan bakom sig.

Skrivet av: