Musik sänker ditt kolesterol

Har du högt kolesterolvärde? Lyssna på musik så sjunker det.


LOS ANGELES. Läkare har upptäckt att musik kan hjälpa människor med hjärt- och kolesterolproblem. Forskningen visade att musikbehandlingen utlöste mer kväveoxid i patienternas blodsystem, vilket förhindrar blodproppar och farligt kolesterol.

– Musikeffekten varar bara i blodsystemet i ett par sekunder, men den sammanlagda effekten av favoritlåtarna varar och kan vara väldigt positiv för människor i alla åldrar, sade forskaren Michael Miller.

Forskningen är en del av en studie som behandlar musikens effekt på kroppen. Forskare har bland annat lagt märke till att låtar av Red Hot Chili Peppers och Madonna gör dig mer uthållig. Patienter som lyssnade på artisterna ökade sina arbetsprestationer med 15 procent, utan att inse att de arbetade hårdare än tidigare.

Om du vill förbättra din mentala fokus så ska du istället lyssna på klassiska symfonier från 1800-talet.

Men samtidigt varnar Miller för att hetsig musik kan få dina blodkärl att krympa med sex procent. Det ger ungefär samma effekt som att äta en stor hamburgare, skriver The Times of India.

Lyssna på Red Hot Chili Peppers och jobba bättre.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

Attack mot militärbas i Irak

1 timme sedan
En person dödades och flera skadades i en attack från luften mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt källor i det irakiska inrikesministeriet och militären.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

3 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.