Experten: Därför kan Ikea vara dödsstöten för ditt förhållande

- 26/04/2015, 19:55
Relationsdödare?
1 av 5

Relationsdödare?

TT bildmontage

Den här soffan kan skapa problem.
2 av 5

Den här soffan kan skapa problem.

Ap / TT

Många par bråkar både under besöket och byggandet.
3 av 5

Många par bråkar både under besöket och byggandet.

Ap / TT

Ingvar Kamprad.
4 av 5

Ingvar Kamprad.

TT NYHETSBYRÅN

5 av 5

TT NYHETSBYRÅN

Som om vi inte visste det redan?

Lustigt nog är det inte sällan en person i en parrelation, man eller kvinna spelar ingen roll, som är väldigt intresserad av Ikea. Den andra parten, not so much. Känner du igen dig? Då ska du läsa det här.

Många tror kanske att det är tillit, otrohet eller yttre omständigheter som sätter mest käppar i hjulen för relationer. Det kan vara fel! Den stora boven verkar vara Ikea.


Ingvar Kamprad. Bildkälla: TT Bild

Åtminstone enligt psykologen Ramani Durvasula, från Santa Monica, Kalifornien.

– Affären blir bokstavligt talat en mardröm för relationer, säger hon till Wall Street Journal och förklarar:

– Att gå igenom köksavdelningen gör att känsliga ämnen tas upp, till exempel vem som står för mest matlagning. Sen har vi barnavdelningen som öppnar upp för helt andra problem.

Ramani berättar även att väldigt många par sagt till henne att de bråkade mycket under själva ihopsättandet av möblerna. Så pass mycket att hon tagit upp det som ett eget avsnitt i sina sessions.

Och Ramanis upplevelser får stöd i forskningen. Enligt en rapport säger 17 procent av de deltagande paren att de bråkar varje gång de bygger möbler tillsammans.


Bildkälla: TT Bild

Desto svårare sammansättning, desto mer bråk, verkar vara trenden. Så vill du försäkra dig om att förhållandet håller – köp färdigbyggda möbler alternativt några som är lätta att bygga.Bråkar du och din partner ofta om sånt här?