Skippa frukosten – ha sex tidigare

Forskare har upptäckt ett samband mellan frukostslarv och tidiga sexdebuter.


Att sex på flera sätt kan knytas till mat är sedan tidigare känt. Matlusten är en av våra mest grundläggande drifter, tillsammans med fortplantningen.

Bland annat kan man äta choklad eller ostron för att hetta till det i sängen. Ostron är särskilt rika på mineraler, som zink och fosfor och tros trigga det manliga könshormonet testosteron. Dessutom ökar det utsöndringen av vaginalsekret.

Men nu har japanska forskare gjort en häpnadsväckande upptäckt som knyter sex till mat. Studien visar att människor som slarvar med frukosten tenderar att sexdebutera tidigare.

Bland de 3000 japanska ungdomar som deltog i studien sexdebuterade tonåringarna som inte åt frukost regelbundet vid 17,5 års ålder. För de regelbundna frukostätarna låg snittåldern på 19,4 år.

De japanska hälsodepartementet backar upp studien, som letar efter olika sätt att förebygga oplanerade graviditeter. Enligt forskarna visar studien att stabila familjeförhållanden avskräcker från tidigt sex.

– De som är missnöjda med sina föräldrar, till exempel för att de inte lagar frukost, kan hitta ett sätt att ge utlopp för sin frustration genom sex, sade forskningsledaren Kunio Kitamura till nyhetsbyrån AFP.

Japan har ett av världens lägsta födelseantal, då många väljer att skjuta upp barnafödande på grund av karriären eller livsstilen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Okej med kusinsex