Plåster ger kvinnor sexlust

Kvinnor som mist sexlusten efter klimakteriet kan hitta den igen med hjälp av ett plåster.


Kvinnor som mist sexlusten efter klimakteriet kan hitta den igen med hjälp av ett manligt hormonplåster, hoppas forskarna. 800 kvinnor från bland annat Sverige är med i en internationell studie.

Kvinnorna har fått plåster med könshormonet testosteron och behandlingsresultaten är i stort positiva, anser forskarna. Men de varnar i en rapport i den amerikanska medicinska tidskriften The New England Journal of Medicine för hittills inte klarlagda risker med det manliga hormonet, skriver Göteborgs-Posten.

Vid en första utvärdering efter ett halvår hade fyra av kvinnorna som fått hormonplåster insjuknat i bröstcancer, medan ingen av dem som ingått i en kontrollgrupp som inte fått hormonet drabbats av sjukdomen. Om detta är slump eller har samband med behandlingen är ännu oklart.

En del kvinnor fick också ökad kroppsbehåring men ingen ville ändå avbryta behandlingen. De som fick mest testosteron rapporterade betydligt större glädje av samlagen än tidigare och det blev fler samlag.

TT//Anas González Cruz

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

1 timme sedan
Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.